Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Малкович с покана от Народния за гастрол

Преговорите с неговия театър „Steppenwolf“ са за 2025 г., съобщи директорът Мариус Донкин

Джон Малкович във Венеция на 11 януари тази година, където бе на снимки на новия драматичен сериал „Рипли“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джон Малкович с покана от Народния за гастрол

Джон Малкович във Венеция на 11 януари тази година, където бе на снимки на новия драматичен сериал „Рипли“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Покана да гостува със свой спектакъл в Народния театър е получил актьорът Джон Малкович, съобщи пред „Площад Славейков“ директорът на първата ни трупа Мариус Донкин. Преговорите за гастрол са за 2025 г. Повод за поканата е предстоящата през 2024-а 120-годишнина на Народния.

Разговорите с театъра на Малкович „Steppenwolf“ в Чикаго са в твърде начален етап, обясни Донкин. Не са обсъждали конкретно заглавие, нито дали самият актьор би играл на столична сцена.

„Правим го с идеята, че българите в Чикаго са изключително много – около 200 хил. души, и за тях това ще бъде изключително събитие“, каза Донкин.

Директорът на Народния театър е предложил американските му колеги да представят в София вече готово представление и освен това да има размяна на актьори между двете трупи.

Джон Малкович беше в София преди 6 години, когато снима във филма „Unchained“ с „Ню Бояна“. Тогава актьорът обиколи няколко музея – Археологическия, НИМ и Музея за история на София, прояви интерес и към античните останки от Римска Сердика и бе разведен по различни археологически обекти от тогавашния зам.-кмет по културата Тодор Чобанов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg