Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Малкович ще строи в Скопие „най-голямото филмово студио на Балканите“

Актьорът е в съдружие с Мат Дилън и Доналд Мъфет

Джон Малкович ще пристигне вероятно догодина и в България - за да изиграе няколко представления на „В самотата на памуковите полета“, постановка на Тимофей Кулябин, на сцената на Народния театър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джон Малкович ще строи в Скопие „най-голямото филмово студио на Балканите“

Джон Малкович ще пристигне вероятно догодина и в България - за да изиграе няколко представления на „В самотата на памуковите полета“, постановка на Тимофей Кулябин, на сцената на Народния театър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джон Малкович в съдружие с Мат Дилън започва строеж на няколко филмови студия в околностите на Скопие. За намеренията му съобщават няколко македонски медии, които цитират интервю на Малкович пред телевизия MRT.

Малкович, Дилън и актьорът Доналд Мъфет ще управляват филмово, музикално и медийно студио „от холивудски калибър, най-голямото на Балканите“, казва актьорът в изявление. Македонските медии коментират бъдещето с думите:

„Скопие ще бъде Холивуд“.

„Решихме да кръстим проекта „Stonebridge Study“ в чест на богатата култура и невероятната история на македонския народ“, допълва Малкович.

Той обяви, че ще посети Скопие веднага след като правителството одобри проекта „Технологичен парк Скопие“ и добави, че „произходът му от Балканите“ го кара да се чувства особено развълнуван от този проект.

Джон Малкович е роден в щата Илинойс, САЩ, но родителите на баща му са родом от Озал, Хърватия.

Вижте още: ДЖОН МАЛКОВИЧ ВСЕ ПАК ЩЕ ИГРАЕ В СОФИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg