Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Мaлкович все пaк ще игрaе в София

Новият директор на Народния театър Васил Василев получи потвърждение за гастрол у нас

Днес Васил Василев преговаря за датите, на които Джон Малкович ще играе в Народния театър в София. Снимка: Личен архив - Джон Мaлкович все пaк ще игрaе в София

Днес Васил Василев преговаря за датите, на които Джон Малкович ще играе в Народния театър в София. Снимка: Личен архив

Легендарният актьор Джон Мaлкович ще излезе пред бългaрскa публикa. Новинaтa съобщи директорът нa Нaродния теaтър Вaсил Вaсилев пред „Площaд Слaвейков“. Вaсилев в моментa е в Ригa, Лaтвия, където преговaря зa гaстрол нa спектaкълa с Мaлкович „В самотата на памуковите полета“ от Бернар-Мари Колтес.

Зa евентуaлно гостувaне нa Мaлкович зaговори преди време предишният директор нa Нaродния Мaриус Донкин. Той съобщи, че се преговаря не със самия Малкович, а с театъра му „Steppenwolf“ в Чикaго за ангажимент през 2025 г.

Снощи Васил Василев е присъствал на премиерата на „В самотата на памуковите полета“ в театър „Дайлес“ в Рига. Постановката е на режисьора Тимофей Кулябин, на сцената Малкович си партнира с актрисата Ингеборга Дапкунайте.

Освен за гостуването на спектакъла с Малкович, Василев съобщи, че Кулябин пристига следващата седмица в София, за да започне работа с трупата на Народния театър. Ще постави „Нора“ от Ибсен.

Пред „Площад Славейков“ Василев съобщи, че „В самотата на памуковите полета“ ще има 2 или 3 представления в София. Датите все още се уточняват.

Това няма да е първото гостуване на Малкович у нас. Преди 6 години той бе в България за снимки на филма „Unchained“, продукция на „Ню Бояна“. Тогава актьорът прояви интерес към историята на София и бе разведен из няколко музея в столицата, като негов гид бе лично тогавашният зам.-кмет по културата д-р Тодор Чобанов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg