Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Сняг и Денерис – ще направят ли съюз? (видео)

Няколко заявления и едно предсказание в новия трейлър на „Игра на тронове“

Докато Денерис напредва към трона, Северът се опитва да защити Вестерос от Нощния крал и неговата ледена зомби орда. Снимка: Стопкадър - Джон Сняг и Денерис – ще направят ли съюз? (видео)

Докато Денерис напредва към трона, Северът се опитва да защити Вестерос от Нощния крал и неговата ледена зомби орда. Снимка: Стопкадър

Нов трейлър, подготвен от екипа на „Игра на тронове“ специално за предстоящия фестивал Comic-Con, хвърля поглед към събитията в останалата част от седмия сезон на сериала.

В него виждаме героите и техните армии, които се събират, докато Денерис напредва към трона, а Северът се опитва да защити Вестерос от Нощния крал и неговата ледена зомби орда. Но не по-малко интересно е какво чуваме.

Родена съм да управлявам Седемте кралства и ще ги управлявам“, категорична е Денерис.

Дъщерята на Лудия крал иска да разруши империята. Трябва да се съюзим, за да имаме надежда да я спрем“, призовава Церсей.

Не можем да победим сами армията на Нощния крал. Денерис има драконов огън“, аргументира се Джон Сняг, но получава възражение: „Не можем да се доверим на Денерис!“.

Ако не се обединим, ще умрем“, предупреждава сър Давос Санса.

Зимата е тук, Ваша милост!“ обявява малолетната лейди Мормонт.

Финалните думи на Мелисандра към Денерис не ни казват нищо ново, освен че не само тя има важна роля в бъдещето на Вестерос. Но това може и да е съдбовен момент в сериала – тъй като показват, че Мелисандра ще помогне за съюза между Денерис и Джон Сняг, който несъмнено разполага с най-сериозни аргументи в битката за Железния трон.

Докато повечето герои в новия трейлър искат да управляват и търсят съюзници, може би най-важните думи казва играчът с неясни цели Кутрето:

Всеки е твой враг, всеки е твой приятел. Всяка възможна поредица от събития се случва наведнъж“.

Въпросът е дали тези думи се отнасят за събитията, които очаква Вестерос през следващите седмици или Петир Белиш коментира самия трейлър.

Следващият епизод от „Игра на тронове“ предстои в понеделник по HBO.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg