Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп: Аз съм жертвата на домашно насилие

Актьорът вини бившата си съпруга за провалената си кариера, чувства се предаден от „Дисни“

Деп показва къде го е ударило кенче с напитка, хвърлено от Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп: Аз съм жертвата на домашно насилие

Деп показва къде го е ударило кенче с напитка, хвърлено от Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Никой не заслужава да живее по този начин, заяви Джони Деп и потвърди, че се чувства жертва на домашно насилие. С това обобщение завърши последният ден от изслушването на актьора пред съда по делото за клевета, заведено срещу бившата му съпруга Амбър Хърд за 50 млн. долара.

Делото за клевета се води по повод статия на Хърд във „Вашингтон поуст“ от 2018 г., в която тя не споменава името на Деп, но разказва, че е жертва на домашно насилие. Това е унищожило репутацията на актьора и е довело до значителни щети за кариерата му, твърди страната на ищеца. Съдебният процес е единственият начин Деп да възстанови имиджа си, заяви самият той пред журито на 25 април, завършвайки 4-дневното си изслушване по въпроси за взаимоотношенията си с Хърд.

Този път въпросите идваха предимно от адвоката на Хърд, който не предостави толкова време на Деп да говори, а използва времето, за да представи пред магистратите аудиозаписи – в няколко от тях Деп се обръща към тогавашната си съпруга с унизителни и вулгарни думи, отбелязва Си Ен Ен.

„Следващият път, в който не си тръгна, ще стане кървава баня“, казва Деп в един от записите.

В друго аудио Хърд казва, че Деп е изгасил цигарата си в нея, той отрича:

„Няма абсолютно никакъв начин да хвърля цигарата си по нея или да я изгоря. Това е абсурдно“.

Журито чу и запис, в който Хърд се подиграва с Деп и твърди, че никой няма да му повярва или да го уважава след контраобвиненията му в насилие.

„Давай, кажи на хората: „Аз, Джони Деп – мъж, съм жертва на домашно насилие“, и нека видим колко души ще повярват или ще застанат на твоя страна“, казва Хърд.

Попитан какво би отговорил на тези думи, Деп казва:

„Да. Аз съм“.

Актьорът за пореден път заяви, че в опитите си да деескалира напрежението от скандалите им, често напускал стаята или жилището им за различни периоди от време.

„Никой не заслужава да живее така“, каза той и описа връзката им като „ужасяваща“.

По-късно той потвърди разочарованието си от реакцията на Холивуд след обвиненията на Хърд, и по-конкретно от „Дисни“, с което доказа отдавнашни слухове, че студиото не желае актьорът да се завърне за нова, шеста част на „Карибски пирати“, посочва „Ентъртейнмънт Уийкли“. Той  казва, че се почувствал „предаден“ от компанията след обвиненията на Хърд.

„Имах дълбоко и много ясно усещане, че съм бил предаден от хората, за които съм работил толкова много – каза той. – Капитан Джак Спароу е персонаж, който изградих от нулата и в който вложих много от себе си. Не разбрах съвсем как след дългата и доста успешна връзка с „Дисни“, аз изненадващо бях виновен до доказване на противното.“

В четирите дни на изслушването основните теми, които Деп засегна, бяха не само крайностите във взаимоотношенията с Хърд, но и неговите зависимости от алкохол и наркотици. Попитан от адвоката на актрисата дали тя е била единствената, която е изразявала несъгласието си с вредните му навици, той отговори така:

„Господине, ако някой е имал проблеми с моето пиене в различни етапи на живота ми, това бях аз. Единственият човек, когото съм тормозил в живота си, съм самият аз“.

Делото, което започна във Феърфакс, Вирджиния, на 11 април, ще продължи шест седмици. Хърд все още не е представила своята гледна точка пред магистратите.

Вижте още: ДЖОНИ ДЕП: С МЕН Е СВЪРШЕНО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90