Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Джони Деп иска да започне нов живот в Сърбия

Актьорът получи златен медал за заслуги към републиката от президента Вучич

Джони Деп със сръбския орден. Снимка: Александър Вучич/Инстаграм - Джони Деп иска да започне нов живот в Сърбия

Джони Деп със сръбския орден. Снимка: Александър Вучич/Инстаграм

„Сега съм в началото на нов живот и това начало ми харесва. Бих искал това начало да бъде в Сърбия, ако ме искате, разбира се.“ С тези думи Джони Деп приключи речта си на церемонията, на която получи лично от сръбския президент Александър Вучич златен медал за заслуги в обществената и културна дейност в областта на киноизкуството и за популяризирането на Сърбия на световната сцена, съобщиха местни медии.

Актьорът пристигна в Белград за церемонията вчера, 15 февруари. В речта си той говори за специалната си връзка със Сърбия:

„Това е наистина необичаен момент за мен и съм много горд. Уважаеми г-н президент, народе на Сърбия, артисти, продуценти, преди много години бях благословен да срещна необикновен мъж. Веднага щом го видях, разбрах, че не му е мястото в Холивуд. Казва се Емир Кустурица. Кустурица ми стана брат, семейството му стана мое, гледах как децата му растат. Това беше връзка, която създадохме от първия ден, когато се срещнахме. Когато те обича, той наистина те обича, а когато не те обича, той наистина не те обича.

Това, което наистина е прекрасно тук, е, че хората използват всеки миг, смисълът е да празнуваме мига. С Емир направихме филм тук с екип, който беше зрелищен, с екип, който никога не беше уморен, въпреки че беше изтощен. Вярвам, че има много таланти, които ще открием тук и се надявам да бъда част от тях. Благодаря много. Наистина искам да ви благодаря, президент Вучич. Радвам се, че ми дадохте този медал за заслуги. Ще остана достоен и ще направя всичко по силите си този медал да бъде олицетворение на моите отговорности тук.

Тук имам страст към всичко – кебапчетата, някой ми каза нещо за сливовата ракия, но нямах възможност да опитам. Тук освен подаръци не получих нищо [лошо]. Емир ми даде изцяло нов живот. Сега съм в началото на нов живот и това начало ми харесва. Бих искал това начало да бъде в Сърбия, ако ме искате, разбира се“.

Джони Деп и сръбският президент. Снимка: Александър Вучич/Инстаграм

След „Аризонска мечта“ (1993) на Емир Кустурица, Джони Деп участва в още няколко кинопроекта, свързани със Сърбия, сред които няколко сцени от филма „Минамата“, заснети в Белград, и озвучаването на сръбския анимационен сериал „Puffins“.

Вижте още: ДЖОНИ ДЕП ПОДАРИ ПЛЮШЕНА ИГРАЧКА НА СРЪБСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах