Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп изгуби делото за клевета срещу „Сън“

Съдът в Лондон е намерил определението „бияч на съпруги“ за напълно вярно

Не се приема твърдението на Джони Деп, че бившата му съпруга Амбър Хърд е „златотърсачка“, се казва още в съдебното изявление. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп изгуби делото за клевета срещу „Сън“

Не се приема твърдението на Джони Деп, че бившата му съпруга Амбър Хърд е „златотърсачка“, се казва още в съдебното изявление. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джони Деп изгуби делото за клевета срещу жълтия вестник „Сън“, заведено от актьора за статията, в която бе наречен „бияч на съпруги“. Върховният съд в Лондон отхвърли иска на Деп за компенсация и сложи край на едно от най-обсъжданите дела за клевета за века, пише „Гардиън“.

В съдебното си решение от 128 страници магистратите отбелязват, че Деп не е успял да докаже невинността си:

„Подсъдимите са показали, че са публикували тези думи със значението, което носят и че те са напълно верни“.

Съдът приема още, че показанията на Амбър Хърд, бившата съпруга на Деп, привлечена като страна по делото, „са имали негативен ефект върху нейната кариера на актриса и активист“.

Изводът е направен след детайлното разглеждане на 14 инцидента, показанията за които Хърд даде през юли 2020 г. 12 от тях са доказани, смята Върховният съд. Не се приема твърдението на Деп, че бившата му съпруга е „златотърсачка“, се казва още в съдебното изявление, тъй като никой не очаква от една „златотърсачка“ да направи дарение от 7 млн. долара за благотворителни каузи.

В заключение магистратите посочват имейл на Деп от август 2016 г., в който те смятат, че прозират истинските чувства и намерения на актьора.

„Нямам никаква милост, страх, нито грам емоция или каквото си мислех, че изпитвам преди към нейното златотърсачество, низкото ѝ ниво, евтиния ѝ, сантиментален, безсмислен, мятащ се и преизползван рибен пазар… Мога само да се надявам, че кармата ще се намеси и ще отнеме последния ѝ дъх. Съжалявам, човече, но СЕГА вече няма да се спра пред нищо!!!“, се казва в имейла на актьора, изпратен до неназован адресат.

57-годишният Деп заведе делото срещу издателската група „News Group Newspapers“ и изпълнителния им директор за статия в „Сън“, публикувана със заглавие, което определя актьора като „бияч на съпруги“. От издателската група решиха да се защитават, като докажат твърдението си и за целта привлякоха Амбър Хърд за свидетел.

Вижте още: ДЖОНИ ДЕП „МНОГОКРАТНО“ ЗАПЛАШИЛ ДА УБИЕ АМБЪР ХЪРД, ТВЪДИ ТЯ ПРЕД СЪДА

Веднага, след като решението на съдиите бе оповестено, от издателската група излязоха с коментар:

„Сън“ стои зад жертвите на домашно насилие вече над 20 години. Жертвите на домашното насилие никога не трябва да бъдат заглушавани и ние благодарим на съдията за неговото внимателно обмисляне на ситуацията, благодарим и на Амбър Хърд за куража да свидетелства пред съда“.

Адвокатът на Хърд се зарече, че делото е далеч от приключило, просто се кани да го премести в САЩ с „още по-обемни доказателства“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90