Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп обратно в играта

С „Черна служба“ актьорът се завръща в доброто кино след дълга поредица от филми, за които е най-добре изобщо да не си спомняме

Гримьорите са направили Джони Деп неузнаваем. - Джони Деп обратно в играта

Гримьорите са направили Джони Деп неузнаваем.

В началото на 70-те години в южен Бостън вилнее малка, но свирепа ирландска банда, предвождана от Джеймс Бълджър (Джони Деп) по прякор Уайти – амбициозен безжалостен психопат, напълно лишен от съчувствие. Когато Джон Конъли – израснал в един квартал с Уайти, е назначен във ФБР, той използва познанството си, за да превърне Бълджър в информатор на агенцията.

А гангстерът използва агенцията, за да си разчисти сметките с конкурентите от италианската мафия, която държи северната част на града – докато ФБР го „покрива“ и му гарантира пълна безнаказаност. Само за няколко години ирландската мафия придобива пълен контрол над Бостън и протяга пипалата си и към други градове. А ФБР на практика става съучастник в кошмарните престъпления на Уайти Бълджър. Но навсякъде по света големите бандити работят за едни или други държавни служби. Иначе нито могат да станат толкова големи, нито могат да останат дълго живи.

Актьорът и истинският престъпник

Актьорът и истинският престъпник

Сюжетът, историята, героите, атмосферата, дори отделни сцени… показват ясно колко голям почитател на Скорсезе и филми като „Добри момчета“ и „От другата страна“ е режисьорът Скот Купър. Без да е такъв шедьовър, „Черна служба“ е много добре направен драматичен трилър, със своите брутални моменти, динамичен разказ, морални изобличения и великолепни актьорски изпълнения.

Двама братя - сенатор и престъпник, Бенедикт Къмбърбач и Джони Деп.

Двама братя – сенатор и престъпник, Бенедикт Къмбърбач и Джони Деп.

Актьорската група е много силна, но над всички е Джони Деп. С доста грим, протези, лещи, но и чисто актьорска техника, той докарва змийски поглед, съскащ глас и заплашително присъствие, които го превръщат в живо въплъщение на чистото зло. Дали това ще се окаже достатъчно добро, за да му осигури номинация за Оскар, предстои да видим.

Факти за филма

В основата на „Черна служба“ е литературният бестселър „Черна служба: истинската история за нечестивия съюз между ФБР и ирландската мафия“.

Джони разказа в интервю, че е усвоил бостънския акцент за филма, благодарение на времето, прекарано с китариста на „Аеросмит“ Джо Пери.

В подготовката си за ролята Деп опитал да се срещне със своя прототип Джеймс „Уайти“ Бълджър, излежаващ доживотна присъда, но той не се съгласил.

Думата fuck се произнася във филма 254 пъти.

Повечето от сцените с убийствата във филма са заснети на реалните места, където са се случили.

Внимание! Следващият факт съдържа част от филма!

При ареста си, през 2011-та Джеймс Бълджър се намира вече 12 години в списъка на най-издирваните престъпници, а наградата за информация, която да доведе до задържането му била 2 милиона долара.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg