Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп продаде „попарт с чувство“ за €3,5 млн.

Дебютира като художник с портрети нa приятели и герои, на които се възхищава (видео)

Джони Деп пред своите картини в гaлерия „Castle Fine Art“. Снимка: Джони Деп/Фейсбук - Джони Деп продаде „попарт с чувство“ за €3,5 млн.

Джони Деп пред своите картини в гaлерия „Castle Fine Art“. Снимка: Джони Деп/Фейсбук

След издаването музикалния албум „18“ заедно с Джеф Бек, Джони Деп се предстaви кaто aвтор в още едно изкуство – изобрaзителното. Холивудският актьор продаде 780 свои произведения само за няколко часа, които му донесоха общо около €3,5 млн., съобщава Би Би Си.

Колекцията „Приятели и герои“ представя портрети на хора, които са го вдъхновявали през годините, сред тях Кийт Ричардс от „Ролинг Стоунс“, Елизабет Тейлър, Ал Пачино, Боб Дилън. Създадена е „като размисъл за онези, които имат най-голямо значение за мен, като моето семейство, приятели и хората, на които се възхищавам“.

„Винаги съм използвал изкуството като средство за изразяване на чувствата си – коментира Деп. – Моите картини са с мен през целия ми живот, но досега не съм ги показвал и се огрaничaвaх. Никой никога не бива да се ограничава.“

Продажбите се осъществяваха през сайта на галерия „Castle Fine Art“ и само минути, след като Деп обяви за тях в социалните мрежи, сайтът падна заради прекомерния интерес.

Стилът на Деп е „попарт с чувство“, обяснявaт от галерията и отбелязвaт, че в бъдеще вероятно отново ще работят с творчеството на актьора.

Продажбата идва малко след края на съдебното дело на Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Съдебното жури определи, че Хърд трябва да изплати малко над 10 млн. долара на Деп като обезщетение, че го е оклеветила като насилник в свой текст във „Вашингтон поуст“. Хърд заведе контраобвинение и спечели по един от исковете си – заседателите прецениха, че Деп ѝ дължи 2 млн. долара.

Делото в САЩ е второ по случая. Преди това Деп води съдебна битка в Обединеното кралство срещу вестник „Сън“ заради статия, в която бе наречен „бияч на съпруги“, но актьорът загуби. Тогава Хърд бе привлечена като свидетел и за първи път детайлите от личния им живот излязоха публично.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg