Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп ще режисира филм за Модиляни

Ще бъде и продуцент заедно с Ал Пачино

Джони Деп в съдебната зала във Феърфакс, Вирджиния, където спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп ще режисира филм за Модиляни

Джони Деп в съдебната зала във Феърфакс, Вирджиния, където спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джони Деп ще режисира първия си филм от 25 години насам, съобщава ексклузивно „Холивуд Рипортър“. Актьорът, който от няколко месеца се радва на подновена популярност, след като спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, ще работи по „Модиляни“, биографичен филм за италианския художник Амедео Модиляни.

Освен режисьор, Деп ще бъде и продуцент заедно с Ал Пачино и Бари Навиди. Това е първи режисьорски ангажимент за актьора след „Смелият“ от 1997 г., в който освен това си партнира в една от ролите с Марлон Брандо.

„Модиляни“ е базиран на пиеса на Денис Макинтайър и ще разкаже за живота на художника през 1916 г., когато е в Париж. Дълго възприемал себе си и творчеството си за провалени както пред критиците, така и сред колекционерите, Модиляни ще преживее турбулентни 48 часа, в които животът му ще се обърне в изцяло нова посока, бетонирайки мястото му сред най-обичаните художници на всички времена, гласи синопсисът на филма.

Продукцията ще започне снимки през пролетта на 2023 г. в Европа, актьорският състав ще бъде обявен в близките месеци, отбелязва още „Холивуд Рипортър“.

„Изключително съм поласкан и истински благодарен, че ще пренеса на екран сагата на живота на господин Модиляни – казва Деп в изявление. – Неговият живот е изпълнен с много трудности, но завършва с триумф, универсална човешка история, в която ще се разпознаят всички зрители.“

„Модиляни“ е още един европейски проект, с който Деп се ангажира, това лято във Франция текат снимките на „Жан дьо Бари“, любовна история, в която актьорът ще влезе в образа на крал Луи XV. Това ще бъде първа роля за актьора от три години насам, след „Минамата“, чиито снимки приключиха през 2019 г.

„Този проект е много близък до Ал [Пачино – бел. ред.] – коментира Навиди. – Тъкмо той ми представи Модиляни преди много години и аз веднага се влюбих в него. Този филм ще бъде само парче от неговата история, а не биографична продукция. За мен е сбъдната мечта, че ще работя с Джони Деп, той е истински творец и има невероятна визия как да пренесе тази велика история на екрана.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС