Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Деп ще получи малко над 10 млн. от бившата си съпруга, но и той ще трябва да ѝ плати - не 100, а 2 млн. долара

Амбър Хърд на произнасянето на решението на съда.  Джони  Деп в този момент бе във Великобритания. Снимки: ЕПА/БГНЕС и стопкадър - Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Амбър Хърд на произнасянето на решението на съда. Джони Деп в този момент бе във Великобритания. Снимки: ЕПА/БГНЕС и стопкадър

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд и му бе отсъдено обезщетение от 15 млн. долара. Съдебното жури по делото за клевета, заведено от Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, произнесе решението си на 1 юни и зае страната на Деп, потвърждавайки твърденията му, че Хърд е написала статията във „Вашингтон поуст“ със зла умисъл.

Деп обаче също бе намерен за виновен по обвиненията на Хърд за клевета и ще трябва да плати на актрисата 2 млн. долара.

Джони Деп чу решението от Великобритания, където преди няколко дни се появи изненадващо на концерт на Джеф Бек.

Макар и журито да присъди обезщетение от 15 млн. за Деп, той ще получи по-малко от това – 10 млн. са присъдени като финансова компенсация, както и още 5 млн. като наказателни санкции. В щата Вирджиния обаче таванът на подобни санкции е 350 хил. долара и съдията намали сумата още при произнасянето на присъдата.

Делото между бившите съпрузи се проведе в град Феърфакс, щата Вирджиния, и започна на 11 април. Деп съди Хърд за клевета за нейна статия във „Вашингтон поуст“ от 2018 г., в която тя се описва като жертва на домашно насилие. Тя не споменава директно името на Джони Деп, но актьорът твърди, че репутацията му е била накърнена и поиска обезщетение от 50 млн. – нейните твърдения, казва той, са сложили край на кариерата му в Холивуд.

Актрисата от своя страна също съди Деп, но за двойно по-голямо обезщетение от 100 млн. долара. Според нея имиджът ѝ бил накърнен от думите на адвокатския екип на Деп, че обвиненията ѝ са лъжа. На обсъжданията си съдебното жури е трябвало да разгледа доказателствата и по двете твърдения.

Процесът привлече световното внимание и бе излъчван на живо по телевизията. Огромната фенбаза на актьора бе далеч от безразлична и Хърд се превърна в жертва на очерняща онлайн кампания – проблем, за който самата актриса говори няколко пъти пред съдебното жури. И Деп, и Хърд  застанаха на свидетелското място в залата, за да си отправят взаимно обвинения във физически тормоз, мания за контрол и токсична ревност.

Хърд заяви, че смелостта ѝ да проговори за насилието я е лишила от по-голяма роля в „Аквамен 2“, но представител на „Уорнър Брос“ обясни, че това се е случило заради липсата на химия между актрисата и Джейсън Момоа.

Деп каза пред съда, че е загубил роля в касовото продължение на „Карибски пирати“, но свидетели от страната на Хърд изтъкнаха, че това се дължи на непрофесионалното отношение на актьора на снимачната площадка, редовните му закъснения за снимки и зависимостта му от алкохол и наркотици.

Джони  Деп веднага излезе с коментар, разпространен от мениджъра му във Фейсбук:

„Преди шест години моят живот, този на децата ми, на най-близките ми хора и на всички, които вярваха в мен и ме подкрепяха през годините, само за миг се промени завинаги. Срещу мен бяха отправени различни фалшиви криминални обвинения, които обиколиха света за наносекунда и бяха разпространени от медиите, които започнаха един безкраен парад на съдържание, изпълнено с омраза, въпреки че срещу мен не бяха повдигнати съдебни обвинения. Това оказа сеизмично влияние върху моите живот и кариера.

Шест години по-късно съдебните заседатели ми върнаха живота обратно. Смирено ви благодаря.

Решението да започна това дело, знайки добре съдебните препятствия и неизбежния спектакъл, в който ще се превърне животът ми, взех след тежък размисъл. От самото начало целта на това дело бе да покаже истината, независимо от изхода.

Истината е нещото, което дължа на децата си и на онези, които останаха непоколебими в подкрепата си към мен. Спокоен съм, че най-сетне успях да постигна това.

Надявам се, че моят поход към истината ще помогне на всички – мъже или жени – в моята ситуация и ще им покаже да не се отказват. Надявам се, че сега ще се върнем в ситуацията, в която човек е невинен до доказване на противното – не само в съда, но и в медиите. Най-доброто предстои, това е началото на нова глава.

Истината не умира“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах