Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп: Убих кучетата си и ги изядох

Актьорът пръска шеги и добро настроение във Венеция, защото в новия си филм „Черна меса“ е във върхова форма

В „Черна меса“ Джони Деп отново е в блестяща актьорска форма след серия от посредствени за потенциала му роли. - Джони Деп: Убих кучетата си и ги изядох

В „Черна меса“ Джони Деп отново е в блестяща актьорска форма след серия от посредствени за потенциала му роли.

Джони Деп е във Венеция за световната премиера на новия си филм „Черна меса“, където освен чар, актьорът пръска и шеги от сорта, че е „убил кучетата си и ги е изял“. По-рано това лято той бе на снимки на „Карибски пирати“ в Австралия, откъдето се наложи домашните му любимци да бъдат върнати от там още на влизане в страната. Той пристигна с кучетата си на борда на частния си самолет, без да обяви присъствието им и се опита да прескочи задължителната за тях карантина. Заради опита му да пренебрегне законите в Австралия актьорът бе застрашен от 10 г. затвор или глоба в размер 265 хил. щатски долара. В крайна сметка той изведе кучетата от страната и ги спаси от евтаназия.

Пред медиите Деп предположи, че докато е бил в Австралия, е действал „под преките заповеди на един едър, потен австралиец“ – това безспорно е препратка към Барнаби Джойс, министър на селското стопанство в Австралия, които беше заявил, че двата йоркширски териера на Деп – Пистъл и Бу – трябва да бъдат „разкарани“ обратно в САЩ.

Коментарите на Джони Деп за перипетиите му в Австралия бяха направени по време на пресконференция на международния филмов фестивал във Венеция. На форума Деп е в центъра на вниманието – с „Черна меса“ той отново е в блестяща актьорска форма след серия от посредствени за потенциала му роли, най-слабите сред които бяха в „Мордекай“, „Превъзходство“ и „Самотният рейнджър“.

В новия си филм актьорът влиза в образа на Джеймс „Уайти“ Бълджър – гангстер, който става информатор на ФБР в опит да изтласка своите съперници за територия от града. Попитан за способността му да играе груби и садистични образи като Бълджър, Деп заяви не съвсем сериозно:

„Открих злото у себе си преди много време. Приех го; ние сме стари приятели“.

В някои моменти Деп коментира по-сериозно новата си роля, пише „Гардиън“:

„Към персонаж като Джеймс Бълджър трябва да имаш подход като към човек. Никой не се събужда сутрин и казва – тъй като тези хора си мият зъбите, дай днес да направя нещо зло. Той е бизнесмен – и насилието е само част от неговия бизнес.“

Деп разкри, че преди да тръгнат снимките се е опитал да се срещне с истинския Бълджър – но искането му е било любезно отклонено.

„Защото – казва Деп, – не вярвам той да е голям фен на книгата, на която е базиран филмът.“

Адвокат на Бълджър обаче посетил два пъти снимачната площадка и дори похвалили прецизността, с която Деп пресъздава образа. Прочут със своите физически трансформации пред камерата, Деп разкри, че за да възпроизведе прословутия поглед на Бълджър, използва бледосини контактни лещи.

По темата за филмовите си метаморфози Деп изреди списък от ключовите си вдъхновители в киното – Джон Баримор, Лон Чейни, Марлон Брандо, Tимоти Кери и Джон Гарфийлд.

„Винаги съм искал да бъда характерен актьор, а не момчето от плаката, в което се опитаха да ме превърнат преди 100 години – казва Деп. – Един актьор има отговорност пред публиката да се променя, да им показва винаги нещо ново, да ги изненадва и да не ги отегчава. Важно е да опитва да бъде различен всеки път, дори с риска да се изложи и да изглежда пълен задник.“

„Черна меса“ излиза по кината в САЩ на 18 септември, а във Великобритания в края на ноември. Все още не е известно кога ще бъде показан в България.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС