Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп в супербанда с Алис Купър и Джо Пери

Наричат я Холивудски вампири

Холивудските вампири Джо Пери, Джони Деп и Алис Купър. - Джони Деп в супербанда с Алис Купър и Джо Пери

Холивудските вампири Джо Пери, Джони Деп и Алис Купър.

Джони Деп формира банда заедно с Алис Купър и китариста на „Aeросмит“ Джо Пери. Формацията ще се казва „Холивудски вампири“. Актьорът се заема с групата само няколко седмици след като изрази възмущение от начина, по който актьорите се правят и на музиканти.

“Тази идея за мен е нещо, от което наистина ми се повръща. Мразя това. Все едно казваш: „Елате да ме чуете как свиря на китара, защото сте ме гледали в 12 филма. Аз съм абсолютен късметлия, че мога да свиря с приятели в техните записи. Музиката все още е голяма част от мен. Но със сигурност няма да чуете за групата на Джони Деп. Това никога няма да се случи”, бяха думите на актьора. В началото на кариерата си Деп се захваща с кино, за да може да си плаща наема и да си купува музикални инструменти.

Може би забравил тази реплика, актьорът използва Instagram, за да съобщи новината на света. Първото участие на „Холивудски вампири“ ще бъде на фестивала „Рок в Рио” през септември. На бразилския музикален форум ще участват още System of a Down и Queens of the Stone Age.

Преди много години Алис Купър има участие в подобна група, в която свирят Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Мун, Хари Нилсън.

Купър и Деп излязоха един до друг на музикалната сцена през декември 2014-а на благотворителен концерт в Калифорния. Преди това свириха заедно през 2012 г. в Аризона, както и през 2011-а в лондонски клуб.

Джони Деп е свирил още с „Аеросмит“, Мерилин Менсън, Уили Нелсън и Блек Кийс.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС