Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп в Кан: Вече нямам нужда от Холивуд

Не разбирам защо се говори за моето „завръщане“, аз никъде не съм ходил

„В последните пет или шест години мнозина от вас четат за мен и живота ми и голяма част от това, което сте прочели, е фантастична, ужасяващо написана измислица“, каза Джони Деп в Кан. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп в Кан: Вече нямам нужда от Холивуд

„В последните пет или шест години мнозина от вас четат за мен и живота ми и голяма част от това, което сте прочели, е фантастична, ужасяващо написана измислица“, каза Джони Деп в Кан. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не се чувствам бойкотиран от Холивуд, защото вече нямам нужда от него, заяви Джони Деп на пресконференция в Кан днес по повод премиерата снощи на филма „Графиня дю Бари“. В първия ден на фестивала най-атрактивното събитие бе срещата на медиите с актьора, но той закъсня, задържан в трафика на „Кроазет“ в продължение на 40 минути, отбелязва „Холивуд Рипортър“.

Попитан веднага след пристигането си за края на кариерата му в Холивуд, Деп отговори:

„Дали съм се чувствал бойкотиран от Холивуд? Е, трябваше да си умрял, за да не усетиш в един момент, че всичко това е просто странна шега. Разбира се, когато те помолят да напуснеш филма, по който работиш, заради няколко гласни и съгласни, плаващи във въздуха… Дали се чувствам бойкотиран сега? Не, изобщо. Но нямам такова усещане, защото не мисля за Холивуд. Не изпитвам нужда от Холивуд, не знам за вас.

Днес живеем в смешно и странно време, всички биха искали да бъдат себе си, но не могат, защото са принудени да се подредят строго в редица зад този пред тях. Ако искате да следвате тази линия, моля, заповядайте. Аз ще бъда от другата страна“.

Деп засегна и темата за публичното си реабилитиране:

„В последните пет или шест години мнозина от вас четат за мен и живота ми и голяма част от това, което сте прочели, е фантастична, ужасяващо написана измислица. Фактът е, че сме тук да говорим за филма“.

Актьорът обаче отбеляза, че медиите погрешно използват „Графиня дю Бари“, за да говорят за „завръщането“ му.

„Продължавам да се чудя за думата „завръщане“, защото аз никъде не съм ходил. Всъщност живея на 45 минути от тук. Може би хората спряха да ме търсят, но съм си тук. „Завръщане“ е сякаш ще изляза на сцената и ще започна да играя степ – да танцувам по най-добрия начин и да се надявам, че ще ме одобрите, това разбирам аз от термина. Странна мистерия.“

Световната премиера на „Графиня дю Бари“ бе на 16 май в Кан и филмът бе посрещнат със 7-минутни овации на крака. Продукцията имаше своята широка премиера по кината същата вечер. Докато публиката пред Фестивалния дворец посрещаше Деп с одобряващи плакати и силни аплодисменти, феминистки групи раздаваха пред кината в града и страната флаери, напомнящи за обвиненията в домашен тормоз срещу актьора, отбелязва „Холивуд Рипортър“.

Първите реакции за филма са смесени – киноекспертите, гледали филма на премиерата, изтъкват зашеметяващите костюми и дизайна на продукцията, но отбелязват повърхностното представяне на историята.

Вижте още: КОГАТО РЕЖИСЬОРКАТА НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ С ДЖОНИ ДЕП

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС