Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джони Деп: Всичките ми герои са гейове

Небрежен и с цигара в уста, актьорът говори пред „Варайъти“ за кариерата си и новия си филм „Черна служба“

В едночасово интервю Джони Деп разказа за отношението си към актьорската професия и как изглежда през погледа на децата си. - Джони Деп: Всичките ми герои са гейове

В едночасово интервю Джони Деп разказа за отношението си към актьорската професия и как изглежда през погледа на децата си.

Джони Деп е един от най-успешните актьори в света и може да си позволи всичко. Точно в тази логика се държа неделя вечер в дома на Оскарите „Долби тиътър“ в Лос Анджелис. Там той и режисьорът на „Черна служба“ Скот Купър бяха поканени за интервю в рамките на фестивала на Американския филмов институт.

Малко след като се настани в стола за предстоящия едночасов разговор, Джони Деп извади ръчно свита цигара и я изпуши (а след нея и още няколко). Част от публиката ахна от изненада, но актьорът се усмихна.

„Ония пръскачки са чак там, на високото“, отбеляза небрежно той и посочи детекторите за дим на противопожарната система.

Деп трябваше да разкаже за героя си – ирландско-американския мафиот Уайти Бълджър в гангстерската драма „Черна служба“. Актьорът обаче засегна и много други теми в разговора си с журналистката Дженел Райли от „Варайъти“. Ето и най-интересните моменти:

Не му пука за ремарките в сценария

Деп изчита целия сценарий само преди да приеме проекта. Но когато започне да се готви за ролята си, той се концентрира само върху диалозите на страницата и пренебрегва всичко останало.

„Не обръщам никакво внимание на ремарките в сценария. Откъде накъде трябва да знам какво се очаква да се случи в сцената? Нещата трябва да са много по-естествени“, казва актьорът.

„Именно заради това е гений“, намесва се Скот Купър, а публиката избухва в аплодисменти.

Рядко гледа филмите си

„Мразя да се гледам на екран. Не издържам“, откровен е Джони. Той обаче направил изключение за „Черна служба“.

„Не мръднах от стола“, твърди актьорът.

Уверен в ролята на Бълджър

„Чувствах се много уверен, че мога да вляза в този образ при определени обстоятелства“, казва Деп за ролята на осъдения убиец и мафиот. Въпросните обстоятелства са физическа трансформация с грим и употребата на протези.

Джони е неузнаваем в ролята на мафиота Уайти Бългър. Актьорът обяснява, че усеща по-голямо напрежение, когато играе реално съществуващи личности.

Джони е неузнаваем в ролята на мафиота Уайти Бълджър. Актьорът обяснява, че усеща по-голямо напрежение, когато играе реално съществуващи личности.

Джони Деп смята, че неговата задача е да накара публиката да забрави, че това е той на екрана още през първите „три, пет, седем минути“ във всеки негов филм:

„За мен това е наистина много важно.“

Напряга се, когато играе реалeн човек

Деп твърди, че когато играе реално съществуващи личности като Бълджър или Дони Браско, усеща по-голямо напрежение.

„Това е съвсем различен процес“, казва той, сравнявайки го с Уили Уонка от „Чарли и шоколадовата фабрика“ на Тим Бъртън.

„За мен е много, много важно, без значение кой е човекът, да го пресъздам с възможно най-голямата степен на правдивост, на която съм способен. А когато играя герои като Джак Спароу или Уили Уонка, това не изисква нищо повече от известна степен на отговорност към смисъла на историята – отговорност към режисьора, за да си свърши работата. Просто трябва да си представиш съставките на въпросния образ“, обяснява актьорът.

За гейовете и продуцентите

Деп припомни добре известна история за това как едва не бил уволнен от първия филм „Карибски пирати“, защото шефовете на „Дисни“ се притеснили от необичайното му изпълнение като Джак Спароу.

„Разбрах, че са казали: „По дяволите, Джони Деп съсипва филма! Какво е това нещо? Пиян ли е, гей ли е?“, смее се актьорът.

Шефовете на „Дисни“ изпаднали в паника, че Джани Деп ще провали „Карибски пирати“, тъй като героят му Джак Спароу изглеждал като гей.

Шефовете на „Дисни“ изпаднали в паника, че Джани Деп ще провали „Карибски пирати“, тъй като героят му Джак Спароу изглеждал като гей.

Деп разказа и за срещата си с човек от „висшия ешелон на студиото“.

„Какво правиш, мамка му?“ – възмущавал се онзи. – Когато ме попита дали героят ми е гей, аз отвърнах: „Не знаеш ли, че всичките ми герои са гейове?“.

Първоначално отказал роля във „Внедрени в час“

Големият пробив на Джони Деп като Том Хенсън от „Внедрени в час“ (21 Jump Street) за малко изобщо да не се случи. До онзи момент актьорът участвал в „Кошмари на Елм стрийт“, „Взвод“ и „Ревльото“, но по собствените си думи бил напълно разорен, преди да кандидатства за роля в популярния сериал. Именно липсата на пари го подтикнала да се яви на кастинга.

„Не исках да се снимам в тв сериали“, признава Деп.

Явил се на кастинга в последния възможен момент, когато имал „една от най-лошите настинки в живота си“.

„Отидох там, подписах разни документи, направих тестовете пред камерата и на следващия ден вече летях за Ванкувър. Мисля, че това беше най-доброто ми прослушване“, прави равносметка Джони Деп.

Дъщеря му мисли, че е „странен“

Двете му деца все още не са гледали „Черна служба“, но Деп не се страхува, че ще дойде моментът за това.

„Виждали са много по-лоши неща“, смее се той.

Дъщерята на Деп установила, че баща й наистина е странен, след като го гледала „Чарли и шоколадовата фабрика“.

Дъщерята на Деп установила, че баща й наистина е странен, след като го гледала „Чарли и шоколадовата фабрика“.

След като децата му отишли да гледат „Чарли и шоколадовата фабрика“, който самият Джони все още не бил гледал, дъщеря му Лили-Роуз се втренчила в него и казала:

„Ти наистина си странен“.

„Точно в онзи момент си помислих, че съм се справил добре“, завършва Деп.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах