Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джони Деп загубил $650 млн., спечелени от „Карибски пирати“

Актьорът обвини мениджърите си, че 17 г. не са плащали данъците му

Джони Деп напуска Върховния съд на Великобритания в Лондон на 13 юли 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джони Деп загубил $650 млн., спечелени от „Карибски пирати“

Джони Деп напуска Върховния съд на Великобритания в Лондон на 13 юли 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джони Деп е загубил 650 млн. долара – цялата му печалба от втора и трета част на „Карибски пирати“, дължал и още 100 млн. за неплатени данъци. Пред британския съд, където вече седмица тече делото му за клевета срещу вестник „Сън“, той обвини бизнес мениджърите си, че са откраднали от него сумата, пише „Гардиън“.

Делото се води за статия в таблоида от 2018 г., която определя Деп като „бияч на съпруги“. Като свидетел по случая е привлечена бившата съпруга на актьора Амбър Хърд. Според нея във вечерта, когато разбрал за въпросните загуби, Деп ѝ посегнал. Този, както и всички останали 13 случая, в които Хърд го обвинява в насилие, Деп категорично отрича.

Вижте още: ДЕЛОТО НА ДЖОНИ ДЕП СРЕЩУ ВЕСТНИК „СЪН“ ВЛИЗА НА ВЪРХОВЕН СЪД

„Бях в първата фаза на осъзнаването, че предишните ми бизнес мениджъри са взели доста от парите ми. Те откраднаха парите ми“, каза Деп пред магистратите.

Попитан как точно се е случила кражбата, актьорът поясни:

„На мен ми беше казано по този начин, защото аз нямам представа от пари или количества пари. От „Карибски пирати“ 2 и 3 имах – нелепо е, че трябва да го заявявам, неудобно е – очевидно съм изкарал 650 млн. долара. Когато ги уволних [бизнес мениджърите си], аз не само изгубих тези 650 млн., но и дължах още 100 млн., защото те не са плащали данъците ми на правителството цели 17 години“.

Делото се води срещу издателската група „News Group Newspapers“ и срещу главния редактор Дан Утън за статия, в която се говори, че Деп е нападал Хърд.

Фокусът в делото е върху определението „бияч на съпруги“, а всеки ден от изслушванията, в които и Деп, и Хърд дават своите показания са храна, за таблоидите. 14 случая на насилие описва в детайли Хърд, всички тях Деп категорично отрича.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90