Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Джони срещу Амбър“ – две продукции по НВО (видео)

Документални филми показват съдебните битки между бившите съпрузи във Великобритания и в САЩ

Амбър Хърд и Джони Деп завършиха делата с „равенство“ - тя излезе своеобразен победител след делото в Обединеното кралство, но той надделя в САЩ. Снимка: WBD - „Джони срещу Амбър“ – две продукции по НВО (видео)

Амбър Хърд и Джони Деп завършиха делата с „равенство“ - тя излезе своеобразен победител след делото в Обединеното кралство, но той надделя в САЩ. Снимка: WBD

Най-обсъжданите видеа и архивни материали, използвани в съдебните битки между Джони Деп и Амбър Хърд от двете страни на океана, ще бъдат представени в „Джони срещу Амбър“. Документалният филм от две части вече може да се гледа в платформата НВО Мах.

Продукцията проследява по-старото дело от 2020 г., заведено от Деп, което актьорът води във Върховния съд на Великобритания. Тогава той обвини издателската група на таблоиден вестник в клевета заради определението „бияч на съпруги“. Бившата му съпруга, обвинила го индиректно в домашен тормоз, бе ключов свидетел по делото и в крайна сметка отбеляза своеобразна победа – магистратите отсъдиха, че Деп няма основания да оспорва определението.

Документалната поредица на НВО се връща към британското дело с експлозивни доказателства, интимен личен архив и задълбочени интервюта от двата юридически екипа. Част от доказателствата, използвани пред съда в Лондон, бяха основа и на делото за клевета, което Деп по-късно заведе срещу Хърд в САЩ. Прави се ретроспекция на всички представени доказателства по време на делото в Обединеното кралство – първата част изследва бурния брак и последвалата съдебна битка от гледна точка на Джони Деп, а втората част представя историята през призмата на Амбър Хърд.

Темата ще бъде продължена на 23 февруари, когато в стрийминг платформата ще бъде достъпен за гледане и „Джони срещу Амбър: процесът“, посветен на второто дело между бившите съпрузи, протекло във Феърфакс, щата Вирджиния. Процесът завърши в полза на Деп. Чрез достъп до адвокатите на Деп, както и до правни експерти, близки до случая, вторият документален филм дава съдебна оценка на горчивата правна битка от двете страни, но освен темата за домашното насилие, повдига и още една важна дискусия – за омразата, която се излива в интернет от хиляди непознати, когато са замесени публични личности и личните им истории.

„Джони срещу Амбър“ и „Джони срещу Амбър: процесът“ са оригинални продукция на „Warner Bros. Discovery“ под бранда „Discovery+“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg