Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джордж Буш-младши се захванал с живопис

Нарисувал първо роднините си, те обаче го помолили веднага да унищожи портретите им

Джордж У. Буш съветва да не рисувате портрети на роднините си. - Джордж Буш-младши се захванал с живопис

Джордж У. Буш съветва да не рисувате портрети на роднините си.

43-ият президент на САЩ Джордж У. Буш се изяви в ролята на ментор по живопис. В интервю за CNN, в което представи новата книга за баща си, 68-годишният политик сподели и опита си в качеството на художник.

„Никога не рисувайте съпругата си или майка си“, посъветва щатският лидер, чийто 8-годишен престой в Белия беше белязан от много гафове и недообмислени изказвания. Буш-младши разказа, че майка му не харесала и портрета на неговия баща – 41-ия президент Джордж Буш-старши.

„Нито съпругата ми, нито майка ми одобриха портретите, които им направих. Те са изключително критични. Винаги е трудно да рисуваш роднините си“, каза Джордж. У. Буш. Той допълни, че унищожил портретите на съпругата си Лора и на майка си Барбара. „А можех и да ги скрия някъде, за да си мислят, че съм ги унищожил“, завърши бившият щатски лидер.

Джордж У. Буш започна да се занимава с живопис, след като сдаде поста на президент на САЩ. Той твърди, че се вдъхновил за кариерата на художник от мемоарите на Уинстън Чърчил.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg