Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джордж Клуни: Доналд Тръмп е ксенофобски фашист

Най-силните гласове са най-екстремни, казва актьорът

Доналд Тръмп е просто опортюнист, казва Джордж Клуни. - Джордж Клуни: Доналд Тръмп е ксенофобски фашист

Доналд Тръмп е просто опортюнист, казва Джордж Клуни.

Все по-голямата вероятност Доналд Тръмп да е републиканският кандидат за президент на Съединените щати е лудост, казва в свое интервю пред британския „Гардиън“ Джордж Клуни. В разговора той повтаря и старата сентенция, често приписвана на Уинстън Чърчил: „Можеш да разчиташ на американците да направят правилното нещо само след като те са изчерпали всички други възможности“.

„Доналд Тръмп е просто опортюнист. Сега той е фашист; ксенофобски фашист – казва Клуни. – Да поставим нещата в перспектива. Знаете ли, истината е, че в предизборна кампания нещата полудяват, най-силните гласове са най-екстремни. И така чуваш една страшно глупава идея, като да забраниш на мюсюлманите да влизат в страната. Ние никога няма да направим това.“

Самият Клуни казва, че не би искал да бъде президент. Обяснява, че се радва на своя живот, а повечето хора, които го познават, забелязват, че е доста позитивен и възприема света по забавен начин.

Вижте още: ТРЪМП И ВЛАСТТА НА ИДИОТИТЕ

Актьорът добавя, че е привърженик на Хилъри Клинтън и набира средства за кампанията ѝ. Това само по себе си е голяма подкрепа – на подобно събитие през 2012 г. в полза на Обама само за една вечер Джордж Клуни набра 12 милиона долара.

Актьорът обаче казва и добри думи за основния ѝ конкурент при демократите – Бърни Сандърс. Обяснява, че наистина го харесва и му допада начинът, по който участва в дебата и насочва разговора към неща, за които преди не се е говорило в американската политика – като разликата между богатите и бедните, която расте с всеки изминал ден.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg