Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Джордж Клуни: Поредица от глупави грешки води до фаталния изстрел на Болдуин

Надявам се, че Алек е проверил оръжието, преди да стреля към Халина Хътчинс, коментира актьорът

Джордж Клуни твърди, че не познава добре Алек Болдуин, но коментира през призмата на своя опит в киното случая със стрелбата на снимките на филма „Rust“. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Джордж Клуни: Поредица от глупави грешки води до фаталния изстрел на Болдуин

Джордж Клуни твърди, че не познава добре Алек Болдуин, но коментира през призмата на своя опит в киното случая със стрелбата на снимките на филма „Rust“. Снимки: ЕПА/БГНЕС

„Поредица от глупави грешки“ е довела до смъртта на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на уестърна „Rust“, смята Джордж Клуни. Актьорът бе гост на подкаста „WTF“  на Марк Марън, където обсъди фаталния инцидент, при който Алек Болдуин простреля Хътчинс и рани режисьора Джоел Суза.

Към днешна дата следователите все още разследват как е станал инцидентът, каква е вината на асистент режисьора Дейв Холс и оръжейника Хана Гутиерес Рийд, и двамата отговорни за оръжията по време на снимките, от които останаха стотици патрони, някои от които истински. Все още няма повдигнати обвинения от полицията.

Вижте още: ПЪРВО СЪДЕБНО ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ АЛЕК БОЛДУИН ЗА ФАТАЛНИЯ ИЗСТРЕЛ

Смъртта на Хътчинс е шокираща, особено като се има предвид, че не е прецедент, коментира Клуни, давайки за пример смъртта на Брандън Лий през 1993 г. и Джон-Ерик Хексъм през 1984 г. И двамата умират вследствие на инциденти с оръжия по време на снимки. Клуни, който споделя, че бил приятел с Лий, казва, че смъртта на актьора го накарала да обръща много по-сериозно внимание на оръжията, с които работи.

„Всеки път, когато някой ми подаде пистолет за снимки, първо го поглеждам, отварям го, показвам го на човека, към когото трябва да го насоча в предстоящата сцена, показвам го и на екипа – казва той. – За всяка една сцена.

Клуни прави и втора проверка, при която дава пример с револвера, който Болдуин използвал – в такива случаи той насочва оръжието към земята и стреля толкова пъти, колкото се предполага, че са патроните в барабана.

„Може би Алек също е направил, надявам се, че го е направил – допълва Клуни. – Но проблемът е, че реквизитните патрони са по-трудни за разпознаване, защото приличат на истински. Имат една малка дупчица в края си, от която е бил изваден барутът.

Според документи на полицията в Санта Фе, които медиите публикува дни след инцидента, асистент режисьорът обявил оръжието за безопасно, извиквайки на всеослушание термина „cold gun“.

„Никога не съм чувал този термин – казва Клуни, който от 40 години е във филмовия бизнес. – Съвсем сериозно. Просто говорят неща, които аз никога не съм чувал. И това е вбесяващо. Става дума за поредица от трагедии, но и за много грешки. Много глупави грешки.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах