Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джордж Клуни режисира новия филм на братя Коен

Ако преговорите минат успешно, актьорът ще играе и в продукцията

Джордж Клуни е в главната роля в новия филм на братя Коен – „Аве, Цезаре“. Явно ще бъде „цезар“ и в следващата им творба. - Джордж Клуни режисира новия филм на братя Коен

Джордж Клуни е в главната роля в новия филм на братя Коен – „Аве, Цезаре“. Явно ще бъде „цезар“ и в следващата им творба.

Джордж Клуни преговаря да режисира ноар трилър по новия сценарий на братя Коен, пише „Дедлайн“. Бъдещото заглавие Suburbicon, което изглежда подобно на дебюта на Коен „Грешна кръв“ от 80-те години, би било петото на Клуни като режисьор. Слуховете сочат, че той ще получи и роля във филма, макар все още да няма други детайли около актьорския състав.

Клуни е играл в четири от филмите на братята Коен – „О, братко, къде си?“, „Непоносима жестокост“, „Изгори след прочитане“, както и в новия им „Аве, Цезаре“, който се очаква догодина. В него актьорът влиза в образа на глуповата знаменитост, отвлечена от членове на мистериозен култ, обобщава „Гардиън“.

Последният филм на Клуни като режисьор, „Пазители на наследството“, бе за група американски войници, на които е поставена задача да спасят колекция от произведения на изкуството от нацистите по време на Втората Световна война. Заглавието бе остро нападнато от критиката, като Андрю Пулвър от „Гардиън“ заяви, че е „пълно с незаслужен патриотичен сантимент, повърхностно до точката на глупостта и прекъсвано на всеки няколко минути с невротични самооправдания“.

Братя Коен написаха сценариите за няколко големи продукции в последните години. Те създадоха драмата от Втората световна война „Несломен“ на Анджелина Джоли (също приет зле от критиката), но работиха и по концепцията за трилъра от Студената война „Мостът на шпионите“ на Стивън Спилбърг (сценарият впоследствие бе дело на Мат Чармън). „Мостът на шпионите“ получи 5 звезди от Питър Брадшоу от „Гардиън“, който го нарече „безсрамен и оправдано уверен в собствения си разказвачески дух“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg