Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джордж Клуни с кафе и селфи за бездомници

Актьорът оставил 1000 долара и побъбрил

Джордж Клуни се снима с персонала в заведение, помагащо на бездомници.  - Джордж Клуни с кафе и селфи за бездомници

Джордж Клуни се снима с персонала в заведение, помагащо на бездомници.

Джордж Клуни е посетил заведение за сандвичи, помагащо на бездомници, в Единбург. Актьорът влязъл в „Соушъл байт“, кафене, което дарява всичките си печалби на хора без дом, и оставил 1000 долара за каузата, предава Би Би Си.

Клуни останал в заведението около 15 минути, запознал се с десетки хора, позирал за селфита и си поговорил със свои почитатели.

„Екипът беше невероятно въодушевен от посещението на Джордж – коментира основателят на „Соушъл байт“ Джош Литълджон. – Той е сред най-известните хора на планетата и опитахме да му представим концепцията на заведението си.“

Джордж Клуни плаща за кафето си – и така осигурява топла напитка и за бездомник.

Джордж Клуни плаща за кафето си – и така осигурява топла напитка и за бездомник.

„Соушъл байт“ работи на принципа на „висящото“ кафе – всеки клиент може да плати и за топла напитка и сандвич за бездомник. По-големият брой посещения пък означава и повече безплатна храна за скитниците.

След посещението си в кафенето, Клуни отишъл на обяд на неназована дестинация с 32-годишната Хедър Макгоуън от Глазгоу, спечелила конкурс с награда – среща с актьора. Предстои Джордж Клуни да изнесе и реч пред около 2000 души на церемонията по връчването на Шотландските бизнес награди.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90