POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джордж Лукас пръв разгледал изложбата ни в Лувъра

Кинорежисьорът посетил експозицията още преди откриването й

Джордж Лукас бил разпознат от кураторите на нашата изложба, но коментар не направил след разходката между антиките от българското културно наследство, твърди д-р Александър Баралис. - Джордж Лукас пръв разгледал изложбата ни в Лувъра

Джордж Лукас бил разпознат от кураторите на нашата изложба, но коментар не направил след разходката между антиките от българското културно наследство, твърди д-р Александър Баралис.

Джордж Лукас е посетил изложбата с тракийските ни съкровища в Лувъра. Създателят на „Междузвездни войни“ бил не само между първите, които разгледали експозицията „Епопея на тракийските царе“ – той я видял още преди официалното й откриване, съобщават от Министерството на културата. 

Лукас бил разпознат от кураторите на нашата изложба, но коментар не направил след разходката между антиките от българското културно наследство, твърди д-р Александър Баралис.

Междувременно Лувърът удължава с още две седмици рекламната кампания на нашата „Епопея…“ в парижкото метро. На всички възлови станции в подземната железница на френската столица има окачени реклами с изображението на тракийския цар Севт III – около чийто скулптурен портрет е аранжирана изложбата.

Интересът към експозицията в крило „Ришельо” на Лувъра е голям. Преди дни я разгледали участници в културна делегация от Хърватия. Публикацията за изложбата в страницата на музея във Фейсбук, която има над 1 млн. последователи, има много споделяния. Специализираното списание за изкуство и култура „Exponaute” публикува неотдавна резюме за „Епопеята”.

Съкровищата на траките ще останат в Лувъра до 20 юли 2015 г.

Постерите с образа на Севт Трети в парижкото метро.

Постерите с образа на Севт Трети в парижкото метро.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС