Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джордж Лукас се извини за критиките си срещу Епизод 7

Сгреших, използвах неприемливи аналогии, каза режисьорът, след като нарече „Дисни“ „бели търговци на роби“

Джордж Лукас нарече „Дисни“ - на които продаде правата за „Междузвездни войни“ за 4 милиарда долара, „бели търговци на роби“.  - Джордж Лукас се извини за критиките си срещу Епизод 7

Джордж Лукас нарече „Дисни“ - на които продаде правата за „Междузвездни войни“ за 4 милиарда долара, „бели търговци на роби“.

Джордж Лукас се извини за коментарите, които направи относно новия Епизод 7 от „Междузвездни войни“. В интервю с Чарли Роуз създателят на поредицата призна, че не е фен на филма с рекордни приходи, на „ретро“ подхода към „Силата се пробужда“ и сравни „Дисни“ с „бели търговци на роби“.

„Аз сгреших, използвах много неприемливи аналогии и се извинявам за това“, призна Лукас в специално изявление.

„Работил съм с „Дисни“ 40 години и избрах те да продължат „Междузвездни войни“ заради огромното ми уважение към компанията и начина, по който Боб Айгър я ръководи. „Дисни“ вършат изключителна работа по опазването и разширяването на франчайза“, продължава Лукас в извинението си.

Много рядко обяснявам емоциите си с публични изявления, но чувствам, че важно хората да знаят колко съм развълнуван от начина, по който „Дисни“ се отнасят с поредицата и я изпращат в нови, интересни посоки в киното, телевизията и тематичните паркове. Най-много съм впечатлен от рекордния успеха на „Силата се пробужда“ и се гордея със свършеното от Дж. Дж. Ейбрамс (режисьорът на филма) и Катлийн Кенеди (президент на „Лукасфилм“ и мениджър на марката Star Wars). 

Режисьорът добави, че интервюто с Чарли Роуз, излъчено на 29 декември, е било заснето още преди президентът Обама да награди Лукас като създател на „Междузвездни войни“ на специална церемония във Вашингтон на 6 декември и преди премиерата на „Силата се пробужда“ (на 17 декември).

В интервюто с Роуз Лукас изразява известно разочарование от това, че идеите му за Епизод 7 са били пренебрегнати от студиото и мозъчния тръст на новия филм.

„Те се запознаха с историята и решиха, че искат да направят нещо за феновете“, каза Лукас за „Дисни“, които купиха правата на „Лукасфилм“ за $4 милиарда.

Те не искаха изобщо да участвам, за да не им създавам проблеми, защото си бяха решили да направят нещо съвсем различно от моите идеи. Така че аз нямах никакъв контрол.“

В интервюто Лукас нарича филмите си „моите деца“ .


 

Всичко по темата „Междузвездни войни“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg