Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Джордж Р. Р. Мартин „умолявал“ НВО за 10 сезона на „Троновете“

В НВО били съгласни, но шоурънърите на сериала вече се били „изморили“ от историята, става ясно от нова книга

Денерис Таргариен и Джон Сноу в седмия сезон на „Игра на тронове“ - голяма част от критиките на феновете бяха свързани с претупаното развитие на техните взаимоотношения.  - Джордж Р. Р. Мартин „умолявал“ НВО за 10 сезона на „Троновете“

Денерис Таргариен и Джон Сноу в седмия сезон на „Игра на тронове“ - голяма част от критиките на феновете бяха свързани с претупаното развитие на техните взаимоотношения.

Джордж Р. Р. Мартин, създателят на поредицата „Песен за огън и лед“, е „умолявал“ НВО „Игра на тронове“ да продължи в 10 сезона, казва мениджърът му в нова книга. Идеята на писателя била историята му, заимствана от готовите пет книги от незавършената поредица, да бъде развита в общо 100 епизода, или 10 сезона, пише „Индипендънт“.

Вместо това „Троновете“ бяха приключени в осмия сезон (73 епизода), но последните епизоди разделиха феновете и мнозинството изтъкна, че седми и осми сезон са претупани, а финалът – очевидно пресилен, сложен просто за да има някакъв край историята.

Всичко това е описано в новата книга „Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers“ на журналиста Джеймс Андрю Милър. За изданието си той провежда дълъг разговор с Пол Хаас, мениджър на Джордж Мартин. Хаас разказва, че Мартин пътувал до Ню Йорк специално за среща с Ричард Плеплър, бившия изпълнителен директор на НВО.

„Джордж летя до Ню Йорк за обяд с Плеплър, за да го помоли за 10 сезона с по 10 епизода на „Игра на тронове“ с аргумента, че има достатъчно материал. Надяваше се, че така преживяването на зрителите ще бъде по-пълно“, разказва Хаас пред Милър.

Но шоурънърите на сериала – творческото дуо Дан Уайс и Дейвид Бениоф – били „изморени, и с право“.

„Те вече бяха приключили със сериала в главите си и искаха да продължат нататък, затова поеха по прекия път – казва Хаас. – Така темата на преговорите се фокусира върху въпроса колко още сезона са съгласни да продължат. Защото, разбира се, НВО също искаха още. Джордж обича Дан и Дейв, но след петия сезон започна да изразява притесненията си накъде отива историята. Казваше им: Вие не следвате моя шаблон.“

В интервю пред автора на книгата Мартин също признал желанието си за 10 сезона:

„Това щеше да ни даде малко повече време да завършим историята. Но може би смятам така, защото все още опитвам да я завърша в книгите. Дори в момента продължавам работата си по „Ветровете на зимата“, с която се занимавам вече няколко години. Надявам се, че скоро ще стигна до края и тогава почитателите ще могат да изберат кой финал на историята им допада повече“.

Междувременно, Мартин работи по няколко проекта едновременно. Освен че пише шестата книга от поредицата „Ветровете на зимата“, той участва и в разработването на видеоиграта „Elden Ring“, продуцент е и на предстоящия сериал „Домът на дракона“. През октомври НВО пуснаха тийзър на продукцията. Първият сезон ще се излъчи в познатия формат от 10 епизода през 2022 г. в платформата на НВО Макс.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах