Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джос Стоун в дует с Нели Андреева пред „Александър Невски“ (видео)

Британската певица пусна видео с изпълнение на българската фолклорна песен „Малка мома“ в YouTube

Изпълнението е от 2016-а година, когато Джос Стоун бе в България за концерт на джазфестивала в Банско. Снимка: Стопкадър  - Джос Стоун в дует с Нели Андреева пред „Александър Невски“ (видео)

Изпълнението е от 2016-а година, когато Джос Стоун бе в България за концерт на джазфестивала в Банско. Снимка: Стопкадър

Дует с българската народна певица Нели Андреева публикува в YouTube Джос Стоун. Британската попзвезда и солистката на националния ансамбъл „Филип Кутев“ изпълняват фолклорната песен „Малка мома“ седнали на стълбите пред катедралата „Александър Невски“ в София. Акомпанират им на китара и контрабас. 

Записът е от 2016-а година, когато Стоун посети България за концерт на джаз фестивала в Банско. Преди няколко дни англичанката публикува изпълнението в най-големия сайт за видеосподеляне с думите:

„През 2016-а се срещнахме с изключителната българска певица Нели Андреева, тя е популярна фолклорна певица и солист, почитателите на българската народна музика неизменно свързват името ѝ с песента „Малка мома“, която се превърна в нещо като нейна визитна картичка. Уникален и красив звук, толкова приятен за ухото. Имахме късмета да се срещнем и да работим с Нели, чуйте я и вижте какво мислите!“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg