Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джошуа Бел из пролетна София

„Стискайте палци за довечера“, ни призова диригентът Найден Тодоров, който придружаваше цигуларя Джошуа Бел на разходка из пролетна София. Концертът на американския виртуоз със Софийската филхармония е на 1 април. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Джошуа Бел из пролетна София

„Стискайте палци за довечера“, ни призова диригентът Найден Тодоров, който придружаваше цигуларя Джошуа Бел на разходка из пролетна София. Концертът на американския виртуоз със Софийската филхармония е на 1 април. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Колкото и лъжи да чуете на 1 април, тази няма да е сред тях: Джошуа Бел ще свири пред българска публика. На тази дата знаменитият цигулар ще излезе отново на сцената на зала „България“. Концертът му е част от 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония.

Бел ще изпълни Концерт за цигулка на Антонин Дворжак. Програмата включва още „Дон Жуан“ на Рихард Щраус и „Ферметюра“ на Иван Ерьод. На диригентския пулт ще бъде Найден Тодоров.

Вижте още: НЯМАТЕ БИЛЕТ ЗА ДЖОШУА БЕЛ? ГЛЕДАЙТЕ КОНЦЕРТА ОНЛАЙН (ЛИНК)

ДЖОШУА БЕЛ ЗА СВОЯ СТРАДИВАРИУС „ХУБЕРМАН“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах