VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Джошуа Бел из пролетна София

„Стискайте палци за довечера“, ни призова диригентът Найден Тодоров, който придружаваше цигуларя Джошуа Бел на разходка из пролетна София. Концертът на американския виртуоз със Софийската филхармония е на 1 април. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Джошуа Бел из пролетна София

„Стискайте палци за довечера“, ни призова диригентът Найден Тодоров, който придружаваше цигуларя Джошуа Бел на разходка из пролетна София. Концертът на американския виртуоз със Софийската филхармония е на 1 април. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Колкото и лъжи да чуете на 1 април, тази няма да е сред тях: Джошуа Бел ще свири пред българска публика. На тази дата знаменитият цигулар ще излезе отново на сцената на зала „България“. Концертът му е част от 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония.

Бел ще изпълни Концерт за цигулка на Антонин Дворжак. Програмата включва още „Дон Жуан“ на Рихард Щраус и „Ферметюра“ на Иван Ерьод. На диригентския пулт ще бъде Найден Тодоров.

Вижте още: НЯМАТЕ БИЛЕТ ЗА ДЖОШУА БЕЛ? ГЛЕДАЙТЕ КОНЦЕРТА ОНЛАЙН (ЛИНК)

ДЖОШУА БЕЛ ЗА СВОЯ СТРАДИВАРИУС „ХУБЕРМАН“

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg