Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джоузеф Файнс шокиран: Ще играя Майкъл Джексън!

Британският актьор няма угризения да приеме ролята на тъмнокожия изпълнител

Джоузеф Файнс смята, че критиците на решението му да изиграе Майкъл Джексън преувеличават важността на 30-минутния филм. - Джоузеф Файнс шокиран: Ще играя Майкъл Джексън!

Джоузеф Файнс смята, че критиците на решението му да изиграе Майкъл Джексън преувеличават важността на 30-минутния филм.

Джоузеф Файнс ще изиграе Майкъл Джексън в предстояща телевизионна комедия! Новината предизвика фурор в медиите, защото бял британски актьор ще влезе ролята на черната американска суперзвезда. Файнс разкри пред „Франс прес“ в четвъртък в Рим, че и бил „шокиран“ от факта, че е спечелил кастинга – и обясни, че няма никакви угризения да приеме „чудесна роля“ в „чисто сатирично произведение“.

Късометражният филм, в който ще играе Файнс, се нарича „Елизабет, Майкъл и Марлон“ – кратка сюрреалистична комедия, продуцирана от платения британски тв канал „Скай Артс“.

Това е една от няколкото половинчасови комедии, които „Скай Артс“ ще произведе тази година. Тя описва въображаемо пътуване с автомобил, което Майкъл Джаксън, Елизабет Тейлър и Марлон Брандо предприемат непосредствено след терористичните атаки в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. – разказа Файнс.

Бях много изненадан, че избраха мен. Но трябва да питате продуцентите защо са решили, че съм най-подходящ.

Решението Файнс да получи ролята предизвика нови внушения, че медиите не са научили нищо от скандала около липсата на тъмнокожи актьори в Оскаровите номинации за втора поредна година. Но той смята, че всички, които го критикуват, надценяват значението на късометражния филм.

Чувствам, че тава е чудесно предизвикателство, четох сценария и е много забавен. Това е сатира – само една късометражни сатира. Скеч за една случка, която може за е истинска, а може и да не е. Ще видим как ще я приеме публиката”, обясни Джоузеф Файнс.

Най-популярната роля на Файнс е тази на най-великия драматург от „Влюбеният Шекспир“.

Най-популярната роля на Джоузеф Файнс е на Барда във „Влюбеният Шекспир“.

Файнс е в италианската столица за промоцията на най-новия си филм Risen („Възкръснал“), в който играе специален пратеник на Рим, пристигнал в Юдея, за да разследва изчезването на тялото на Исус Христос след разпъването  му на кръста – моментът, от който християнската традиция поддържа Възкресението.

Продукцията е получила благословията на Ватикана, а Файнс и съпругата му са били приети от папа Франциск в сряда.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС