Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джуди Денч защити Кевин Спейси: Той е прекрасен актьор

Артистката обяви, че не одобрява изрязването на сцени от филми заради обвиненията в сексуален тормоз към колегата ѝ

Джуди Денч получи най-голямата награда на фестивала в Сан Себастиан – отличието „Доностия“. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Джуди Денч защити Кевин Спейси: Той е прекрасен актьор

Джуди Денч получи най-голямата награда на фестивала в Сан Себастиан – отличието „Доностия“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джуди Денч защити Кевин Спейси по обвиненията в сексуален тормоз. По време на пресконференция на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан актрисата си припомни времето, когато двамата работили заедно по филма „Местни новини“ от 2001 г., пише „Варайъти“.

Малко преди да започне продукцията, Денч загубила съпруга си. Тогава Спейси бил „незаменима подкрепа“ на снимачната площадка. Актрисата се изказа и по повод загубата на доверие у актьорите, веднъж щом някой им хвърли обвинения в сексуален тормоз.

По никакъв начин не мога да одобря факта, че започват да изрязват Кевин Спейси от филмите, каквото и да е направил – коментира Денч. – Трябваше ли да направим това, което се случи, да бъде заменен с Кристофър Плъмър? Трябва ли да правим това с историята? Трябва ли да се върнем назад към всеки, който се е държал неуместно или е нарушил закона, или е извършил някакво нарушение, за да го изрежем? Трябва ли да ги изтръгваме от историята? Не знам.“

Денч говори за филма на Ридли Скот „Всичките пари на света“, където Спейси бе заменен в последния момент от Кристофър Плъмър в главната роля. Малко преди да бъде напълно завършен проекта на Скот, Антъни Рап отправи своите обвинения за изнасилване към актьора от „Къща от карти“. По това време снимките вече бяха готови, но режисьорът все пак реагира на новината и напълно изряза сцените със Спейси. В резултат на това, Плъмър получи номинация за „Оскар“.

Не знам какви са били обстоятелствата, но независимо от тях той е и беше прекрасен актьор – добави още тя, говорейки за него като за „добър приятел“. – Не мога да си представя как се справя.“

Денч е в Сан Себастиан, Испания, за да получи най-голямата награда на форума – отличието „Доностия“. На събитието ще бъде представен и новият ѝ филм Red Joan.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg