POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джулия Робъртс продуцира филм за истински супергерой

История, посветена на болния от левкемия Майлс Скот

Повече от 20 хиляди души излязоха по улиците на Сан Франциско преди 2 години, за да аплодират болния Майлс Скот, облечен като Батман. - Джулия Робъртс продуцира филм за истински супергерой

Повече от 20 хиляди души излязоха по улиците на Сан Франциско преди 2 години, за да аплодират болния Майлс Скот, облечен като Батман.

Джулия Робъртс се понесе по холивудската мода и се нави да участва във филм със супергерой. Този път обаче комиксът е по истински случай и разказва историята на шестгодишния Майлс Скот, който успява да се пребори с рака. Освен, че ще играе една от ролите в лентата, тя ще бъде и неин продуцент.

Филмът е римейк на документалната лента на Дейна Нейчман „Баткид в началото: Желанието, чуто по целия свят”, която направи премиерата си този уикенд на филмовия фестивал „Сламденс”.

Майлс Скот, известен още като Баткид (детето-прилеп), се появи в заглавията на вестниците през ноември 2013 година. Тогава той стана част от един от най-обширните проекти на фондация „Пожелай си нещо”, организиран в Сан Франциско. Повече от 20 хиляди души излязоха по улиците на града, за да видят как момченцето, облечено като малък Батман, спаси девойка в беда, попречи на Гатанката да обере банка и преследва Пингвина с помощта на цялото бойно снаряжение, прилягащо на герой от комиксите.

Майлс е в ремисия, след като на 18 месеца е диагностициран с лимфобластна левкемия. Не е ясно все още какъв точно персонаж ще играе Джулия Робъртс, медиите предполагат, че ще бъде Натали – майката на Майлс.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90