Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Един голям актьор защити медиите от Тръмп: Те не са враг на народа

Брайън Кранстън получи награда „Тони“ за най-добър актьор на американската театрална сцена

Брайън Кранстън, за когото това е това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа”. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Един голям актьор защити медиите от Тръмп: Те не са враг на народа

Брайън Кранстън, за когото това е това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа”. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Брайън Кранстън, изиграл една от главните роли в сериала „В обувките на Сатаната”, разкритикува отношението на президента на САЩ Доналд Тръмп към медиите, съобщава „Варайъти”.

Изказването му бе по време на получаването на театралната награда „Тони” в неделя вечерта. Кранстън започна словото си с шегата: „Най-сетне един бял, хетеросексуален, възрастен мъж да успее!” , и продължи със забележки срещу обичая на Тръмп да обвинява средствата за масова информация в недостоверни публикации.

„Медиите не са враг на народа. Демагогията е враг на народа”, разкритикува актьорът съобщенията в Туитър на американския президент за „фалшиви новини” и „корумпирани издания”.

Брайън Кранстън, за когото това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа” – сценична адаптация по едноименния култов филм от 1976 г. Актьорът посвети своя приз „на истинските журналисти”. 

Америка за България

Най-много отличия – 8, включително и за най-добър мюзикъл, спечели „Hadestown: The Myth“. Той е сценична адаптация от 2016 г. по едноименния концептуален албум фолкопера от 2010 г. на Анаис Мичъл.

Призовете за най-добра пиеса, най-добър режисьор (Сам Мендес) и още две статуетки отидоха при „The Ferryman“ (на Джез Бътъруорт). Освен Кранстън, победители в категориите за най-добри актьори станаха Илейн Мей за „The Waverly Gallery“, Стефани Дж. Блок за „The Cher Show“ (мюзикъл) и Сантино Фонтана за „Тутси” (мюзикъл).

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах