Един голям актьор защити медиите от Тръмп: Те не са враг на народа

Брайън Кранстън получи награда „Тони“ за най-добър актьор на американската театрална сцена

Брайън Кранстън, за когото това е това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа”. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Един голям актьор защити медиите от Тръмп: Те не са враг на народа

Брайън Кранстън, за когото това е това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа”. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Брайън Кранстън, изиграл една от главните роли в сериала „В обувките на Сатаната”, разкритикува отношението на президента на САЩ Доналд Тръмп към медиите, съобщава „Варайъти”.

Изказването му бе по време на получаването на театралната награда „Тони” в неделя вечерта. Кранстън започна словото си с шегата: „Най-сетне един бял, хетеросексуален, възрастен мъж да успее!” , и продължи със забележки срещу обичая на Тръмп да обвинява средствата за масова информация в недостоверни публикации.

„Медиите не са враг на народа. Демагогията е враг на народа”, разкритикува актьорът съобщенията в Туитър на американския президент за „фалшиви новини” и „корумпирани издания”.

Брайън Кранстън, за когото това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа” – сценична адаптация по едноименния култов филм от 1976 г. Актьорът посвети своя приз „на истинските журналисти”. 

Америка за България

Най-много отличия – 8, включително и за най-добър мюзикъл, спечели „Hadestown: The Myth“. Той е сценична адаптация от 2016 г. по едноименния концептуален албум фолкопера от 2010 г. на Анаис Мичъл.

Призовете за най-добра пиеса, най-добър режисьор (Сам Мендес) и още две статуетки отидоха при „The Ferryman“ (на Джез Бътъруорт). Освен Кранстън, победители в категориите за най-добри актьори станаха Илейн Мей за „The Waverly Gallery“, Стефани Дж. Блок за „The Cher Show“ (мюзикъл) и Сантино Фонтана за „Тутси” (мюзикъл).

ДС