VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Един голям актьор защити медиите от Тръмп: Те не са враг на народа

Брайън Кранстън получи награда „Тони“ за най-добър актьор на американската театрална сцена

Брайън Кранстън, за когото това е това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа”. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Един голям актьор защити медиите от Тръмп: Те не са враг на народа

Брайън Кранстън, за когото това е това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа”. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Брайън Кранстън, изиграл една от главните роли в сериала „В обувките на Сатаната”, разкритикува отношението на президента на САЩ Доналд Тръмп към медиите, съобщава „Варайъти”.

Изказването му бе по време на получаването на театралната награда „Тони” в неделя вечерта. Кранстън започна словото си с шегата: „Най-сетне един бял, хетеросексуален, възрастен мъж да успее!” , и продължи със забележки срещу обичая на Тръмп да обвинява средствата за масова информация в недостоверни публикации.

„Медиите не са враг на народа. Демагогията е враг на народа”, разкритикува актьорът съобщенията в Туитър на американския президент за „фалшиви новини” и „корумпирани издания”.

Брайън Кранстън, за когото това е втора победа на театралните награди „Тони”, бе отличен за ролята на журналиста-новинар Хауърд Бийл в постановката „Телевизионна мрежа” – сценична адаптация по едноименния култов филм от 1976 г. Актьорът посвети своя приз „на истинските журналисти”. 

Америка за България

Най-много отличия – 8, включително и за най-добър мюзикъл, спечели „Hadestown: The Myth“. Той е сценична адаптация от 2016 г. по едноименния концептуален албум фолкопера от 2010 г. на Анаис Мичъл.

Призовете за най-добра пиеса, най-добър режисьор (Сам Мендес) и още две статуетки отидоха при „The Ferryman“ (на Джез Бътъруорт). Освен Кранстън, победители в категориите за най-добри актьори станаха Илейн Мей за „The Waverly Gallery“, Стефани Дж. Блок за „The Cher Show“ (мюзикъл) и Сантино Фонтана за „Тутси” (мюзикъл).

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg