Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Един голям писател на 70

Владимир Зарев с юбилейна вечер в Градската художествена галерия

Владимир Зарев е автор на над 15 книги, като е особено добре познат с трилогията „Битието“ (1978), „Изходът“ (1983) и „Законът“ (2012).  - Един голям писател на 70

Владимир Зарев е автор на над 15 книги, като е особено добре познат с трилогията „Битието“ (1978), „Изходът“ (1983) и „Законът“ (2012).

Критикът на „Берлинер Цайтунг“ Мартин Ебел веднъж нарича Владимир Зарев „българския Балзак“. А сега българският писател навършва 70 години и кани приятели, колеги и почитатели на юбилейната си вечер в Софийската градска художествена галерия на 6 октомври (петък) от 19 часа.

На събитието ще бъде представена книгата на проф. Николай Димитров „Владимир Зарев. Литературна анкета“, плод на дългогодишни наблюдения и разговори с писателя.

Литературната анкета очертава не само творческия профил на писателя, но и житейската му съдба, пишат издателите от „Хермес“. Владимир Зарев емоционално разказва пред Димитров за детските години, за уроците на своите родители и премеждията, през които минава творческият му път.

Зарев е автор на над 15 книги, като е особено добре познат с трилогията „Битието“ (1978), „Изходът“ (1983) и „Законът“ (2012). В библиографията му попадат още романите „Денят на нетърпението“ (1977), „Процесът“ (1984), „Разруха“ (2003), „Поп Богомил и съвършенството на страха“ (2004), сборникът „Дунавски новели“ (1974) и др.

Вижте още: ВЛАДИМИР ЗАРЕВ: ПОЛУЧИХМЕ СВОБОДА И НИ ХВЪРЛИХА В ЗАДНИЯ ДВОР

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС