Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Един кандидат за директор на Благоевградския театър

Николай Кимчев, актьор в трупата от 1979-а, иска да ръководи сцената

Николай Кимчев играе в театъра в Благоевград откак завършва НАТФИЗ през 1979-а. - Един кандидат за директор на Благоевградския театър

Николай Кимчев играе в театъра в Благоевград откак завършва НАТФИЗ през 1979-а.

Николай Кимчев ще се съревновава единствено със себе си за поста директор на Благоевградския театър „Никола Вапцаров“. Актьорът, който е част от трупата на института от 1979 г., е единственият допуснат до конкурса на Министерството на културата кандидат.

Николай Кимчев играе в театъра в Благоевград откак завършва НАТФИЗ през 1979-а. Има повече от 20 роли в различни представления на тази сцена, както и няколко филмови участия (като във „Време разделно“, а последно във „Воевода“ на Зорница София от миналата година).

И други двама кандидати са участвали в конкурса, но не са събрали необходимия брой точки пред журито – Жанета Керанова, също актриса от трупата, и Александър Галперин, който от години живее в Благоевград и не само е играл в „Никола Вапцаров“, но е и поставял.

Начело на Благоевградския театър в момента е Петър Кьосев – също актьор от трупата. Преди да го поеме отново през 2015-а, той бе директор на института и в периода 2003-2006 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90