Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Един модел на 80 години

Никога не е късно, казва китайският актьор и манекен Уан Дешун

Китаецът е актьор по професия и е в забележително добра физическа форма.  - Един модел на 80 години

Китаецът е актьор по професия и е в забележително добра физическа форма.

Уан Дешун е на 80 години и е един от най-възрастните практикуващи модели в света. Китаецът е актьор по професия и е в забележително добра физическа форма. Известен е с ролите си в нашумелия и типично китайски жанр на полуфентъзи-полуисторически филми. Участва в „Забранено царство” (2008), „Съдията Ди: Тайната на Призрачния пламък” (2010) и продължава да снима и да участва в модни ревюта и фотосесии до днес.

Всъщност Уан е провинциалист и кариерата му в строго йерархичното китайско общество е потръгнала трудно. Става популярен на относително късна възраст, при това в области, в които младостта, добрият външен вид и физическото здраве са от решаващо значение. Но той е оптимист – с онзи оптимизъм, който се появява само у хора със силна воля.

Уан Дешун има послание за своите фенове:

„Никога не е късно. Човек не бива да се отчайва. Не бива да се отказваме от усилията си“.

На пръв поглед може да прозвучи наивно, но като помислим, че го казва човек с трудна биография, постигнал много след съвсем скромен старт в живота, думите на актьора придобиват смисъл.

Заразителната анергичност на Уан напомня по нещо и скулптора Любомир Далчев, започнал нов живот на 77-годишна възраст, за да гради професионална кариера в нова страна до 93-та си година. Такива хора са вдъхновяващи.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах