POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Един от тримата другари падна (снимки)

Продължава демонтажът на паметника „1300 години България“ – първият бетонен многостен е свален

Снимки: Емил Георгиев - Един от тримата другари падна (снимки)

Снимки: Емил Георгиев

Паметникът „1300 години България“ продължава да се топи. След упорита работа през уикенда вече окончателно липсва една от трите бетонни структури – тази откъм „Фритьоф Нансен“, на която се уповаваше металното скеле с част от бронзовите скулптурни елементи. От нея вече е останала само основата.

Работниците по демонтажа вече започнаха къртенето и на централното и най-високо тяло. Очевидно то, както и това до него, ще бъде свалено постепенно, а не с взрив например. В момента вече се разширява вече съществуващата кухина по протежението му.

Бронзовите фигури на Валентин Старчев още преди десетина дни бяха преместени в Националния исторически музей (приблизително по същото време се наложи да бъде извозен и опожарен от все още неизвестни лица демонтажен кран – но той бързо бе заменен от два други).

Вижте още: НА МЕМОРИАЛНИЯ ФРОНТ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg