Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Един писател в журито за избора на 72-ма в „Ръкописът“

Романите са вече оценени от експерти, сега отсяват атрактивните участници

Романът-победител ще бъде издаден от „Сиела“. - Един писател в журито за избора на 72-ма в „Ръкописът“

Романът-победител ще бъде издаден от „Сиела“.

Един писател, двама кинаджии и двама журналисти са в комисията, която ще определи претендентите, които ще видим в риалити шоуто за писатели на БНТ „Ръкописът“.

В журито са Георги Тенев (ментор на участниците), Милко Лазаров (режисьор на формата), Красимир Иванов (адаптация на оригиналния италиански формат), Севда Шишманова (продуцент) и Милена Цветанска (част от сценарния екип). Те избират участниците, които ще се състезават в първата фаза на формата. Снимките започват в средата на юли и ще продължат до края на август. Стартът на шоуто в телевизионния ефир все още не е определен, но вероятно ще бъде през септември, научи „Площад Славейков“.

Кастингът е за 72-ма участници – прослушването започна в петък и ще продължи до края на уикенда. Журито има за цел да подбере най-атрактивните персонажи, защото качествата на романите са вече известни. Текстовете вече са били оценени преди този етап – всеки от тях е бил прочетен от двама редактори, които са му дали точки, максималната е 20. След това двете оценки са били събрани и е била определена средната оценка.

От общо 200 участници от България и чужбина, които са изпратили романите си в „Ръкописът“, са останали 120. 72-ма ще се появят на екран. За втората фаза ще останат 12. Кои обаче ще бъдат писателите в журито, което ще оценява качествата на претендентите в самото шоу, все още не е ясно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС