Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Една епоха се продава

След 50 години, издателите на списание „Ролинг Стоун“ му търсят нови собственици

В последните години „Ролинг Стоун“ трябва да се бори с по-тежка бизнес среда, предвид, че цялата издателска индустрия се адаптира към дигитално ориентирани читатели.  - Една епоха се продава

В последните години „Ролинг Стоун“ трябва да се бори с по-тежка бизнес среда, предвид, че цялата издателска индустрия се адаптира към дигитално ориентирани читатели.

Издателите на „Ролинг Стоун“ обявиха, че продават основния пакет от акции на списанието. 50-годишното издание има култов статут в световната музикална култура, но е популярно и с политическата си журналистика и коментари, пише Би Би Си.

Основателят му Иън Уенър започва списанието в Сан Франциско през 1967 г. с музикалния критик Ралф Глийсън. До днес списанието е под контрола на „Уенър медия“.

„Ролинг Стоун“ е смесица от музикални коментари и анализ на политическия живот в Щатите от десетилетия. Известно е още с иконичните си корици, които от години са символ на успеха и значимостта в музиката. На първа страница са се появявали от Джим Морисън, през Мадона до Лейди Гага – но също така президенти, актьори и дори папи.

Може би най-известната корица е на Ани Лейбовиц – с голия Джон Ленън, лежащ до облечената си съпруга Йоко Оно. Ленън е убит часове след заснемането му.

„Ролинг Стоун“ са „отгледали“ поколения известни музикални критици, политически анализатори и социални коментатори. Но списанието понесе тежък удар по репутацията си през 2014 г., след като публикува фалшива новина за предполагаемо изнасилване във Вирджинския университет. Изданието се отрече от материала през 2015-а и уреди финансово клеветата със засегнатите страни.

В последните години „Ролинг Стоун“ трябва да се бори с по-тежка бизнес среда, предвид, че цялата издателска индустрия се адаптира към дигитално ориентирани читатели. Според „Уенър медия“ списанието все още достига до 60 милиона души месечно, а онлайн присъствието му не само не намалява, но и расте значително.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg