VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Една последна целувка от „Кис” в Края на пътя

Пол Стенли и Джийн Симънс обявиха за първи път, че се пенсионират още през 2000 г., но премислиха

На 18 юли 2020 -а в „Арена Армеец“ Пол Стенли (67), Джийн Симънс (70), Ерик Сингър (61) и Томи Тайър (58) ще изстрелват ракети от инструментите си и ще кръжат като прилепи над феновете. Снимка: СМЕ - Една последна целувка от „Кис” в Края на пътя

На 18 юли 2020 -а в „Арена Армеец“ Пол Стенли (67), Джийн Симънс (70), Ерик Сингър (61) и Томи Тайър (58) ще изстрелват ракети от инструментите си и ще кръжат като прилепи над феновете. Снимка: СМЕ

Последната мода в света на стадионния рок (у нас вече можем за го наричаме „аренен рок”) са финалните турнета и продължаващите с години „предсмъртни” сбогувания с публиката (при които сбогуващите се минават по няколко пъти през едни и същи места).

„Последното”, „окончателно” турне на „Кис” започна преди две години и ще продължи още година и 8 месеца. Ако ви се вижда малко – винаги има шанс в движение да бъдат добавени нови дати, както вече се случи за наш късмет. Но и в настоящия си вид „Краят на пътя” не е просто турне, а гигантски октопод с осем „пипала”, които обхващат по няколко пъти Северна Америка и Европа и по веднъж Азия, Австралия и Океания плюс Южна Африка.

У нас ще пристигнат Звездното дете, Демона, Спейсмен и Човека-котка. Под грима на първите двама са оригиналните член-основатели на групата Пол Стенли и Джийн Симънс, които обявиха за първи път, че се пенсионират още през 2000 г., но премислиха. Вторите двама маскирани са малко по-новите Томи Тайър и Ерик Сингър. „Кис” обещават да ни попеят в „Арена Армеец“ на 18 юли 2020 г. – но, разбира се, далеч няма само да пеят.

Най-силната страна на рок фуриите винаги е била уникалното им шоу, включващо сценични ефекти, пиротехника, ексцентрични костюми, огромна сцена и този път – невиждани светлинни и други ефекти. Освен че ще изпълнят рок химни като „I Was Made For Lovin’ You“, „Love Gun“, „Deuce“ и „Rock And Roll Nite“, Пол Стенли (67), Джийн Симънс (70), Ерик Сингър (61) и Томи Тайър (58) ще изстрелват ракети от инструментите си, ще кръжат като прилепи над феновете и ще превърнат концерта си в незабравим двучасов спектакъл за почитатели си.

Америка за България

Последните нови песни на „Кис”, записани от същите тези музиканти, излязоха през октомври 2012 г. в албума „Monster“, който стоя една седмица на върха на специализираната класация за хардрок на „Билборд”.

Първият концерт на „Кис” у нас бе през май 2008 г. на столичния стадион „Академик” пред 15 хиляди души, когато групата празнува 35-ата си годишнина.

Групата, основана през 1973 г., планира да излезе на сцената за последен път там, откъдето започна невероятната си вече над 45-годишна история с продадени над 100 млн. албуми в – Ню Йорк, но това ще стане чак през юли 2021 г.

Началото на концерта им в Хюстън 9.09.2019:

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg