Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Една последна целувка от „Кис” в Края на пътя

Пол Стенли и Джийн Симънс обявиха за първи път, че се пенсионират още през 2000 г., но премислиха

На 18 юли 2020 -а в „Арена Армеец“ Пол Стенли (67), Джийн Симънс (70), Ерик Сингър (61) и Томи Тайър (58) ще изстрелват ракети от инструментите си и ще кръжат като прилепи над феновете. Снимка: СМЕ - Една последна целувка от „Кис” в Края на пътя

На 18 юли 2020 -а в „Арена Армеец“ Пол Стенли (67), Джийн Симънс (70), Ерик Сингър (61) и Томи Тайър (58) ще изстрелват ракети от инструментите си и ще кръжат като прилепи над феновете. Снимка: СМЕ

Последната мода в света на стадионния рок (у нас вече можем за го наричаме „аренен рок”) са финалните турнета и продължаващите с години „предсмъртни” сбогувания с публиката (при които сбогуващите се минават по няколко пъти през едни и същи места).

„Последното”, „окончателно” турне на „Кис” започна преди две години и ще продължи още година и 8 месеца. Ако ви се вижда малко – винаги има шанс в движение да бъдат добавени нови дати, както вече се случи за наш късмет. Но и в настоящия си вид „Краят на пътя” не е просто турне, а гигантски октопод с осем „пипала”, които обхващат по няколко пъти Северна Америка и Европа и по веднъж Азия, Австралия и Океания плюс Южна Африка.

У нас ще пристигнат Звездното дете, Демона, Спейсмен и Човека-котка. Под грима на първите двама са оригиналните член-основатели на групата Пол Стенли и Джийн Симънс, които обявиха за първи път, че се пенсионират още през 2000 г., но премислиха. Вторите двама маскирани са малко по-новите Томи Тайър и Ерик Сингър. „Кис” обещават да ни попеят в „Арена Армеец“ на 18 юли 2020 г. – но, разбира се, далеч няма само да пеят.

Най-силната страна на рок фуриите винаги е била уникалното им шоу, включващо сценични ефекти, пиротехника, ексцентрични костюми, огромна сцена и този път – невиждани светлинни и други ефекти. Освен че ще изпълнят рок химни като „I Was Made For Lovin’ You“, „Love Gun“, „Deuce“ и „Rock And Roll Nite“, Пол Стенли (67), Джийн Симънс (70), Ерик Сингър (61) и Томи Тайър (58) ще изстрелват ракети от инструментите си, ще кръжат като прилепи над феновете и ще превърнат концерта си в незабравим двучасов спектакъл за почитатели си.

Последните нови песни на „Кис”, записани от същите тези музиканти, излязоха през октомври 2012 г. в албума „Monster“, който стоя една седмица на върха на специализираната класация за хардрок на „Билборд”.

Първият концерт на „Кис” у нас бе през май 2008 г. на столичния стадион „Академик” пред 15 хиляди души, когато групата празнува 35-ата си годишнина.

Групата, основана през 1973 г., планира да излезе на сцената за последен път там, откъдето започна невероятната си вече над 45-годишна история с продадени над 100 млн. албуми в – Ню Йорк, но това ще стане чак през юли 2021 г.

Началото на концерта им в Хюстън 9.09.2019:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg