Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Една цигулка в „Арена Армеец“, но на Васко Василев

Рискът е голям, но пък ще съберем няколко концерта на едно място, казва музикантът

Васко Василев кани публиката на концерт на най-голямата ни спортна и музикална арена. Снимка: Румен Добрев - Една цигулка в „Арена Армеец“, но на Васко Василев

Васко Василев кани публиката на концерт на най-голямата ни спортна и музикална арена. Снимка: Румен Добрев

Да изпълниш с публика най-големия покрит салон у нас – зала „Арена Армеец“, е по силите на малцина българи и както видяхме през годините – само на суперзвезди от световната музикална сцена. Васко Василев ще бъде първият соло цигулар, който ще премери своето майсторство нейните мащаби. Концерт-майсторът на „Ковънт Гардън“ излиза на най-голямата ни спортна и музикална арена след около 365 дни – на 29 февруари във високосната 2016-а.

Датата на този концерт е обявена от организаторите цяла година по-рано заедно с продажбата на билети, които от днес се предлагат онлайн. Но репертоарът и прочие детайли около продукцията ще бъдат пазени в тайна засега.

“Винаги съм търсил предизвикателство в това, което правя. Рискът е голям, но пък капацитета на залата дава възможост да съберем няколко концерта на едно място – коментира Васко Василев. – Предстои година на сериозна работа и подготовка. Ще разказваме постепенно какво сме измислили.“

Цената на билетите е от 20 до 100 лв.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg