VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Едуард Сноудън стана руски гражданин, подлежи на мобилизация

Предстои съпругата му също да получи статут

Едуард Сноудън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Едуард Сноудън стана руски гражданин, подлежи на мобилизация

Едуард Сноудън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едуард Сноудън получи руско гражданство със заповед на Путин, съобщи пред руски медии говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Досега американецът, който изнесе секретни документи от американските служби, имаше само временно разрешение за пребиваване в Русия.

Сноудън намери убежище в Русия още през 2013 г., след като изнесе 1,7 млн. засекретени файла от Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Днес Сноудън, който е на 39 години, подлежи на мобилизация като руски гражданин, уточни главната редакторка на „Русия днес“ Маргарита Симонян.

Скоро се планира руско гражданство да получи и съпругата на Сноудън Линдзи Милс. Синът им, роден в Русия през декември 2020 г., е руски гражданин от раждането си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg