Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Екипът на „Борат 2“ едва се разминава с арест след сцената с Джулиани

Адвокатът на Тръмп извикал полиция и съобщил, че го изнудват

Руди Джулиани твърди пред полицаите, че Мария Бакалова и екипът на „Борат 2“ са го извикали в хотела, за да го изнудват.  - Екипът на „Борат 2“ едва се разминава с арест след сцената с Джулиани

Руди Джулиани твърди пред полицаите, че Мария Бакалова и екипът на „Борат 2“ са го извикали в хотела, за да го изнудват.

Сцената с Мария Бакалова и Руди Джулиани в хотелската стая едва не довела до ареста на екипа на „Борат 2“, разказва Моника Левинсън, продуцент на комедията, пред „Дедлайн“. Епизодът е с бившия кмет на Ню Йорк, поканен от Тутар (Мария Бакалова) на интервю в хотелска стая в Ню Йорк, в края на срещата им се намеква, че той очаква сексуални отношения с представената му за журналистка актриса. Адвокатът на Тръмп отрече да е пъхал ръка в панталона си с това намерение, както е показан във филма.

„Тогава той твърдеше, че сме там, за да го изнудваме, а ние не сме искали нищо – разказва Левинсън на събитие на Гилдията на продуцентите в Америка. – Обади се на всички познати полицаи в Ню Йорк и им спомена изнудването, което е федерално престъпление. Много хитро от негова страна.“

Веднага след като Джулиани, адвокат на Тръмп, разбира, че е станал част от някаква шега, от хотела го заключват в стаята, а хората от „Борат 2“ остават отвън. Екипът на филма успява да прехвърли материала преди да реагират от хотела.

„Това винаги е най-важното – допълва Левинсън. – Криехме записите в панталоните или бельото си. Винаги има начин да се увериш, че няма да загубиш материала.“

Камерите и техническата екипировка обаче остават заключени в стаята, а сцената с Джулиани не е последната, която трябва да се заснеме този ден.

„Наложи ни се да наемем ново оборудване – припомня си Левинсън. – Беше много стресиращо, от хотела не ни позволиха да си съберем нещата от хотелската стая дори по-късно вечерта.

Продуцентката e наясно с рисковете на проект като „Борат“ – по време на снимките на оригиналния филм от 2006 г. тя прекарва 19 часа в ареста. Затова при продължението на филма искала да лиши екипа си от подобни преживявания, а арестът бил гарантиран, ако полицаите на Джулиани стигнат до тях.

„В крайна сметка обсъдихме ситуацията с адвокатите си – казва Левинсън. – Обадих се на продуцентския екип и казах: „Хайде да преместим всички в Ню Джърси още тази вечер“. Беше 23 ч., но не исках това, което ми се случи по време на първия филм, да се повтори сега с целия екип.“

Мария Бакалова получи номинация за „Оскар“ за поддържаща роля за образа си на дъщерята на Борат. По време на снимките тя е на 23 години, но персонажът ѝ във филма е представен за 15-годишно момиче. Междувременно Джулиани има номинация за „Златна малинка“ за най-лоша поддържаща мъжка роля, а заедно с Бакалова имат „шанс“ да грабнат антинаградата за екранна двойка.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg