Екипът на „Борат 2“ едва се разминава с арест след сцената с Джулиани

Адвокатът на Тръмп извикал полиция и съобщил, че го изнудват

Руди Джулиани твърди пред полицаите, че Мария Бакалова и екипът на „Борат 2“ са го извикали в хотела, за да го изнудват.  - Екипът на „Борат 2“ едва се разминава с арест след сцената с Джулиани

Руди Джулиани твърди пред полицаите, че Мария Бакалова и екипът на „Борат 2“ са го извикали в хотела, за да го изнудват.

Сцената с Мария Бакалова и Руди Джулиани в хотелската стая едва не довела до ареста на екипа на „Борат 2“, разказва Моника Левинсън, продуцент на комедията, пред „Дедлайн“. Епизодът е с бившия кмет на Ню Йорк, поканен от Тутар (Мария Бакалова) на интервю в хотелска стая в Ню Йорк, в края на срещата им се намеква, че той очаква сексуални отношения с представената му за журналистка актриса. Адвокатът на Тръмп отрече да е пъхал ръка в панталона си с това намерение, както е показан във филма.

„Тогава той твърдеше, че сме там, за да го изнудваме, а ние не сме искали нищо – разказва Левинсън на събитие на Гилдията на продуцентите в Америка. – Обади се на всички познати полицаи в Ню Йорк и им спомена изнудването, което е федерално престъпление. Много хитро от негова страна.“

Веднага след като Джулиани, адвокат на Тръмп, разбира, че е станал част от някаква шега, от хотела го заключват в стаята, а хората от „Борат 2“ остават отвън. Екипът на филма успява да прехвърли материала преди да реагират от хотела.

„Това винаги е най-важното – допълва Левинсън. – Криехме записите в панталоните или бельото си. Винаги има начин да се увериш, че няма да загубиш материала.“

Камерите и техническата екипировка обаче остават заключени в стаята, а сцената с Джулиани не е последната, която трябва да се заснеме този ден.

„Наложи ни се да наемем ново оборудване – припомня си Левинсън. – Беше много стресиращо, от хотела не ни позволиха да си съберем нещата от хотелската стая дори по-късно вечерта.

Продуцентката e наясно с рисковете на проект като „Борат“ – по време на снимките на оригиналния филм от 2006 г. тя прекарва 19 часа в ареста. Затова при продължението на филма искала да лиши екипа си от подобни преживявания, а арестът бил гарантиран, ако полицаите на Джулиани стигнат до тях.

„В крайна сметка обсъдихме ситуацията с адвокатите си – казва Левинсън. – Обадих се на продуцентския екип и казах: „Хайде да преместим всички в Ню Джърси още тази вечер“. Беше 23 ч., но не исках това, което ми се случи по време на първия филм, да се повтори сега с целия екип.“

Мария Бакалова получи номинация за „Оскар“ за поддържаща роля за образа си на дъщерята на Борат. По време на снимките тя е на 23 години, но персонажът ѝ във филма е представен за 15-годишно момиче. Междувременно Джулиани има номинация за „Златна малинка“ за най-лоша поддържаща мъжка роля, а заедно с Бакалова имат „шанс“ да грабнат антинаградата за екранна двойка.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах