Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Екоминистърката на Малдивите арестувана заради магьосничество

Обвинена е, че е използвала черна магия срещу президента

Прокуратурата не съобщава дали магията на министърката е подействала на президента на Малдивите Мохамед Муизу. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Екоминистърката на Малдивите арестувана заради магьосничество

Прокуратурата не съобщава дали магията на министърката е подействала на президента на Малдивите Мохамед Муизу. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърката на околната среда на Република Малдиви Фатимат Шамназ Али Салим бе арестувана заради подозрения, че е използвала черна магия, съобщава малдивското издание „Plus.mv“.

Прокуратурата твърди, че високопоставената държавна служителка е правела магии с цел да навреди на президента Мохамед Муизу. Привлечени са още двама обвиняеми, чиито имена не се съобщават.

Много жители на Малдивските острови вярват в магьосничеството и практикуват различни ритуали, като често се опитват да изпращат проклятия на враговете си. Официално не се предвижда наказателно преследване за черна магия, но при определени обстоятелства в малдивската съдебна практика човек, уличен във вещерство, може да бъде затворен за минимум шест месеца.

Една от основните религии на Малдивите е ислямът. Според него магическите ритуали се смятат за тежък грях.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС