Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ексхумират Салвадор Дали заради тест за бащинство

Художникът може да се сдобие с дъщеря 28 години след смъртта си

Пилар Абел, гадателка на карти „Таро“, прояви претенциите си към наследството на Салвадор Дали за първи път през 2015 г.  - Ексхумират Салвадор Дали заради тест за бащинство

Пилар Абел, гадателка на карти „Таро“, прояви претенциите си към наследството на Салвадор Дали за първи път през 2015 г.

Салвадор Дали е напът да стане баща за първи път. Странно твърдение на фона на факта, че майсторът сюрреалист е мъртъв вече повече от четвърт век. Но сега съдия в Мадрид постанови ексхумация на трупа му, за да се вземат проби по дело за бащинство, съобщава Би Би Си.

Испанката Пилар Абел твърди, че Дали е неин баща. Според думите ѝ той е имал любовна афера с прислужница, нейната майка, през 1955 г.

Докато съобщаваше решението си, съдията посочи, че няма биологически останки или лични предмети на художника, които може да се използват за целите на делото.

Сюрреалистът почина на 85 години в Испания през 1989 г. Тялото му е положено в родния му град Фигерас.

Абел, гадателка на карти „Таро“, прояви претенциите си за първи път през 2015 г. Според нея майка ѝ е работила за семейство, което прекарвало време в Кадакес, близо до дома на художника. По това време Дали е женен за Гала. Двойката няма деца.

От фондация „Гала Дали“ не са правили публичен коментар по случая.

Вижте още: САЛВАДОР ДАЛИ СТАВА БАЩА СЛЕД СМЪРТТА СИ?

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах