Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Експериментална еволюция

Как би изглеждал човекът, ако бе произлязъл от различни животни?

В своя „Трактат за израза на лицето“ Шарл Льо Брюн визуално предполага как би изглеждал човекът, ако произлиза от различни животни.  - Експериментална еволюция

В своя „Трактат за израза на лицето“ Шарл Льо Брюн визуално предполага как би изглеждал човекът, ако произлиза от различни животни.

От училище знаем, че човек е произлязъл от маймуната, а е придобил днешния си облик след милиони години еволюция. Но понякога в лицата на някои хора можем да видим характеристиките на съвсем различни животни.

Шарл льо Брюн – френски художник от XVII век и ръководител на школата за изкуствата на Луи XIV, се интересува именно от тези физиономии. В своя „Трактат за израза на лицето“ Льо Брюн визуално предполага как би изглеждал човекът, ако произлиза от различни животни.

Резултатът е необичаен – но определено впечатляващ.

Лъв

1

Сова

2

Енот

3

Орел

4

Овца

5

Бик

6

Камила

7

Планински козел

8

Мечка

9

Глиган

10

Заек

11

Магаре

12

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах