Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Екстремен атлет загина при парашутен скок в САЩ

Дийн Потър е известен с високорисковите си начинания

Дийн Потър прекосява огромна пропаст в Китай на въже. - Екстремен атлет загина при парашутен скок в САЩ

Дийн Потър прекосява огромна пропаст в Китай на въже.

Един от най-прочутите екстремни атлети в света, 43-годишният Дийн Потър, почина по време на смъртоносен въздушен номер в Калифорния. Спортистът e загинал при неуспешен скок с парашут от 2286 метра в националния парк Йосемит, съобщи говорител на институцията.

Потър е бил заедно със свой съмишленик – Греъм Хънт. Двамата опитали да прелетят с висока скорост през тясна пукнатина между скалите в парка, но парашутите им изобщо не са се отворили. Спасителите намерили труповете на спортистите малко след като бил изгубен радиоконтактът с тях.

Потър е сред най-известните екстремни атлети – той бе първият, който изкачи в един ден трите най-известни скали в парка Йосемит. Освен това е популярен с ходенето си по въже на дълги разстояния, както и с високорисковите парашутни скокове – някои от които е изпълнявал с кучето си.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg