POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Екстремни спортове за начинаещи в Музейко

Детски приключенски фестивал с ултрамаратонеца Красимир Георгиев и още професионални спортисти

С помощта на инструктори децата ще научат нови техники на осигуряване при катеренето на стената на зеления покрив в Музейко. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков - Екстремни спортове за начинаещи в Музейко

С помощта на инструктори децата ще научат нови техники на осигуряване при катеренето на стената на зеления покрив в Музейко. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков

Почивни дни, наситени със спортни събития, разговори със спортисти, тренировки и много приключения очакват малките посетители на Музейко от 5 до 7 октомври. Третото издание на Детския приключенски фестивал „Adventure KIDS“ ще запознае малките авантюристи с най-вълнуващите екстремни спортове в поредица от ателиета и работилници. Филмови прожекции ще покажат живота на парапланеристите и необитаемите кътчета в дивата природа. Децата ще се запознаят с рафтинга, парапланеризма, колоезденето и други спортове в срещи с професионалисти, които ще споделят своите лични истории и ще дадат насоки на малките ентусиасти.

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се срещне с децата, за да представи своята отворена тренировка, в която всеки посетител може да се включи. На разположение ще има и инструктори, които ще научат бъдещите катерачи на нови техники на сигурност при изкачването. Урокът ще се състои на стената на зеления покрив в Музейко. На децата, които обичат подземни приключения, им предстои да се потопят в недрата на науката, за да изследват навиците на пещерняците и колко дълбоки са местата, на които не е проникнал нито един слънчев лъч.

Тридневна филмова програма ще предложи познания за необитаемите кътчета на дивата природа и кадри от живота на парапланеристите. През екрана хлапетата ще се пренесат в Монголия, Антарктида, Индонезия, Исландия и Алпите – а след това тематични работилници в Детския научен център са им приготвили още преживявания.

Хлапетата, които обичат животните, ще научат в ателиетата за редки видове и как да се справяме сами в дивата природа.

Програмата на Детския приключенски фестивал е разработена в партньорство с „Банско филм фест“ – международния фестивал на планинарското кино, водещи спортни клубове и природозащитни организации.

Програмата на фестивала е включената в цената на билета за Музейко.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90