Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Екзорсист на жълтите павета

Отец Георги Гелеменов ще гони демоните от Министерския съвет по покана на асоциация за детско развитие

Отец Георги Гелеменов се определя като единственият екзорсист в България. - Екзорсист на жълтите павета

Отец Георги Гелеменов се определя като единственият екзорсист в България.

Екзорсистът отец Георги Гелеменов ще гони зло и демони от изпълнителната власт на България. Необичайната за центъра на София окултна практика ще се изнесе в Деня на детето (1 юни) от 14 часа пред сградата на Министерския съвет, става ясно от официално прессъобщение на Асоциацията за детско развитие „Член 24“.

„Обикновено обсебените хора не знаят за злото в себе си. Екзорсизмът не е наказание, а лечение. Ритуалът ще включва елементи, предпазващи от агресия от страна на обсебените по време на изгонването на демоните“, гласи съобщението.

След края на ритуала ще бъдат връчени отворени писма на Министерския съвет и Народното събрание. Не се съобщава обаче дали жълтите павета ще бъдат посипани и със захар – за подсилване на ефекта от молитвата (ако стане – стане).

Гелеменов е популярен като единственият свещеник-екзорсист в България. В свое интервю от април той обяснява как човек може да разбере дали е обладан от демон:

„В един момент започва да чува гласове, което напомня на шизофрения, но не е. Това е демонът, който ти разпорежда: открадни, убий, направи лошо. Започваш да правиш действия, които не са ти свойствени. По принцип първо хората отиват на психолог, после на психиатър и чак след това при мен. Аз мога да изгоня този демон, който ги притеснява“.

Според Гелеменов 10% от българите са обладани от демони и това е заради „многото „специалисти“ като магове, врачки, гадатели, които са отворили канали към Долната земя“. Той е яростен опонент на тези „шарлатани“ и призовава всеки, който търси екзорсист, да се обръща единствено към него.

За него Ванга е вещица.

„Сама тя казваше, че работи чрез демон. Въпреки че съм скачал срещу нея, трябва да призная, че тя се оказа необходима. Мисля, че е по-добре да говорим за нея, отколкото за най-големия шарлатанин и сатанист след поп Богомил – Петър Дънов“, твърди отчето.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90