VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Елена Алексиева с най-добър роман на годината

„Свети вълк“ спечели националната награда на Фонд „13 века България“

Елена Алексиева с диплома за най-добър роман на годината. Снимка: БГНЕС/Любомир Спиров - Елена Алексиева с най-добър роман на годината

Елена Алексиева с диплома за най-добър роман на годината. Снимка: БГНЕС/Любомир Спиров

Елена Алексиева с романа си „Свети Вълк“ (изд. „Факел експрес“) спечели наградата на най-добър български роман на годината, връчвана от Фонд „13 века България“. Отличието ѝ бе връчено от министъра на културата Боил Банов на официална церемония в Литературен клуб „Перото“.

„Безкрайно благодаря на авторитетното жури за това, че оцени моя роман – каза писателката, цитирана от „Аз чета“. – Но преди всичко благодаря на читателите и на издателство Факел експрес[…] Благодаря на Фонда, на издателството и на читателите, че ни помагат да скъсаме с една мрачна, ако и наша си, идентичност и да продължим към бъдещето. Благодаря на всички ви за вашата подкрепа, за честното българско изкуство и честната литература.“

Алексиева спечели наградата в конкуренция с „Тяло под роклята“ от Галин Никифоров, „Остайница“ от Рене Карабаш, „Ръкавици за студената война“ от Румяна Захариева, „Когато капят кестените“ от Стефан Коспартов и „Животът няма втора половина“ от Христо Карастоянов.

Наградата включва художествен диплом и парична премия в размер на 11 000 лева.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg