Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Елена Башкирова във Филхармонията, Копче за сън в Музикалния

Най-интересните събития от 15 до 21 март 2021 г.

Привързаният балон

Привързаният балон

Кино „Люмиер“

16.03.2021

18:00

Реставрираният филм на Бинка Желязкова по мотиви от едноименната новела на Йордан Радичков ще има премиера в програмата на „София филм фест“. Черно-бялата продукция, забранена след първия си показ през 1967 г., тръгва отново на голям екран с подобрени изображение и звук. 

Преводачите

Преводачите

Кино „Одеон“

17.03.2021

16:15

Девет преводачи, наети да работят по един от най-очакваните романи на всички времена, са затворени в луксозен бункер без връзка с външния свят. Въпреки мерките за сигурност, анонимен хакер публикува десет страници от книгата в интернет, иска откуп и заплашва, че ще направи публично достояние още сто. Издателят е сигурен, че изнудвачът е някой от преводачите, но кой точно? Филмът на Режи Роансар е от 2019 г., но е сред премиерите на „Одеон“ и други кина тази година. Участват Алекс Лотър, Едуардо Нориега, Сидсе Бабет Кнудсен, Рикардо Скамарчо, Олга Куриленко и др.

 

Елена Башкирова и Софийската филхармония

Елена Башкирова и Софийската филхармония

Зала „България“

18.03.2021

19:00

Прочутата пианистка Елена Башкирова ще си партнира със Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор под диригентството на Йоханес Вилднер. Солисти на вечерта са още Елена Механджийска, Емилия Кирчева и Михаил Михайлов. В програмата са Втора симфония на Менделсон и Концерт за пиано и оркестър на Шуман.

Копче за сън

Копче за сън

Музикален театър

20.03.2021

11:00

Детски мюзикъл по музика на Георги Генков и либрето от автора на едноименната приказка Валери Петров. С участието на баритона Александър Мутафчийски, който влиза в ролята на Дядото.

Петя на моята Петя

Петя на моята Петя

Зала 1 на НДК

20.03.2021

19:00

Филмът на Александър Косев ще има прожекция в рамките на „София филм фест“. Сюжетът разказва за Петя Монова, чиито родители се развеждат по взаимно съгласие и я оставят огорчена и объркана. Петя е съкрушена и се хвърля в ледените морски води точно на 4 декември – деня, в който отнема живота си Петя Дубарова. Между живота и смъртта Петя се среща с идола си Петя Дубарова. Духът на поетесата убеждава момичето, че му ще бъде безсмислена.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
kapatovo.bg